Managerul SJU Bistriţa: Peste 40% din persoanele internate în valul 4 au decedat! Băgaţi antivirale în farmacii!

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a prezentat o situaţie statistică cu privire la numărul pacienţilor internaţi în unitatea spitalicească. Acesta a punctat că foarte multe dintre persoane au ajuns foarte târziu la spital, iar peste 90% din formele severe au fost la persoanele nevaccinate.

          „Sunt cifre cutremurătoare. Până azi dimineaţă la ora 9, Spitalul Judeţean a gestionat 4182 de pacienţi infectaţi, de când a început pandemia. 897 au decedat, adică 21,44%. În Secţia de Boli infecţioase/Pneumologie au decedat 495 (17,22%), 375 au murit în Terapie Intensivă şi 5 pacienţi la UPU şi la Medicina Internă. În ultimele două luni, valul 4, pe care l-am gestionat în sensul că dacă e vară s-a terminat pandemia: 684 pacienţi din care 282 au decedat, 41.22%. Aşadar, 41,22% din pacienţii care au intrat în spital au murit pentru că vin târziu, cu formă gravă. Nu o dată l-am văzut pe directorul de la Terapia Cluj care a solicitat public să i se dea voie să producă antivirale. Băgaţi-le în circuitul farmaciilor să şi le poată cumpăra oamenii”, a declarat managerul bistriţean.

          Managerul SJU Bistriţa a reclamat şi faptul că unii pacienţi s-au plâns că au fost consultaţi la geam de medicul de familie, pe unde li s-a dat şi reţeta. „Se poate să te infectezi şi dacă eşti vaccinat, dar peste 90% din pacienţii care ajung în spital sunt nevaccinaţi. Luăm exemplul Italiei, Franţei, al Marii Britanii. Au pacienţi infectaţi, au cifre mult mai mari ca noi, dar dacă luăm rata de spitalizare a lor – asta vrem, să facem un tratament acasă, am trecut prin boală şi asta e – e mică. Soluţia e să începem tratamentul în fază incipientă”, a mai spus Lazany.

          În prezent, pentru a putea avea acces la un medicament antiviral, fie trebuie să fii internat, fie să ajungi la spital, cu o internare de o zi, iar în urma unor analize să fie prescris, pentru acasă, acest tratament care se eliberează de farmacia spitalului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5