Managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany: Rata de supraviețuire a pacienților cu CoVid din ATI este mică

         Managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany, menţionează că multe dintre persoanele care ajung în Secţia ATI, diagnosticate cu CoVid-19, au şanse destul de mici de supravieţuire, asta pentru că vin la spital în stare destul de gravă.

Potrivit acestuia, capacitatea maximă a fost atinsă săptămâna trecută, cu 11 pacienţi şi un suspect din 13 paturi alocate în ATI pentru pacienţii CoVid. Rata de mortalitate în ATI, a fost şi de 66%. Dacă în prima etapă, în ATI erau pacienţi cu comorbidităţi, acum sunt pacienţi care nu au alte boli.

 

         Vineri, în Secţia ATI erau 6 pacienţi şi un suspect. În plus, în Secţia de Boli Infecţioase mai erau internate 52 de persoane.

Comentarii

28/08/20 14:05
prof. Vasile Găurean

Da, domnule Gabriel Lazany! Nimic mai dureros decât suferințele și moartea semenilor noștri. Din păcate, oftatul nu e destul, iar lipsa de speranțe a celor de la ATI e înspăimântătoare, așa cum o prezentați. Deși v-am propus dv., Conducerii spitalului, Prefecturii și Președ.Cons Județean o altă viziune de prevenție și chiar tratare a Virusului, i-ați acordat doar un număr de înregistrare și apoi totala indiferență, ca și onoratele autorități. Nu era normal ca să fie experimentat la o scară cât de redusă și apoi decis : da, e bun/ nu e bun procedeul? Căci nimic nu e mai presus decât viața oamenilor. Vă invit la o discuție publică la AS TV dacă-mi faceți această onoare. Numai timpul m-a împiedicat să iau legătura cu ambasade străine spre a implementa ceea ce pe români nu-i interesează, deși nu se cer nici investiții, nici utilaje sofisticate. Oricum,strategia actuală este falimentară fiindcă ne luptăm cu efectele Virusului Wuhan, adică având eșecul asigurat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5