Managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany: Au început lucrările pentru construcţia heliportului!

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, ec. Gabriel Lazany, anunţă începerea lucrărilor de construcţie a heliportului, pe tersa unităţii spitaliceşti.

„O imagine care în curând va deveni istorie! De astăzi au început lucrările pentru construcția heliportului pe terasa superioară a spitalului. În prima etapă vor fi efectuate lucrări de desfacere a șarpantei și a hidroizolațiilor. Aceste lucrări sunt generatoare de zgomote puternice și pot produce un disconfort major pacienților și personalului medical, motiv pentru care facem apel la toată înțelegerea acestora.
Deoarece urmează a fi instalate o serie de echipamente și utilaje grele necesare execuției, iar organizarea de șantier va ocupa o parte din locurile destinate parcării, pe perioada de desfășurare a lucrărilor accesul autoturismelor în spital va fi limitat, putând exista și perioade de restricționare totală. Vă mulțumim pentru înțelegere!”,
a transmis managerul Lazany.

În toamna anului trecut a fost semnat contractul pentru proiectarea tehnică şi execuţia heliportului care va deservi Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Contractul de proiectare şi execuţie a fost adjudecat de asocierea Grup Construcţii Est SA din Iaşi şi SC ABC Development Aviation SRL din Bucureşti, valoarea fiind de aproximativ 1,5 milioane euro şi având o durată de 20 de luni din care două luni pentru proiectul tehnic şi 18 luni execuţie propriu-zisă.

Construcția cuprinde înlocuirea acoperișului pe întreaga suprafață a spitalului; construcția   nouă   peste   etajul   5,   care   cuprinde   o   platformă; heliport, rampă acces lift existent, pasarelă acces lift și spațiu  tehnic şi un lift care va conecta Unitatea de Primiri Urgențe cu heliportul.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5