Managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany, anunţă suplimentarea paturilor pentru pacienţii CovId! Vezi ce secţii îşi suspendă activitatea!

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, anunţă că unitatea spitalicească va avea, într-un termen scurt, încă 76 de paturi destinate tratării pacienţilor CoVid, asta după ce trendul atază o creştere a numărului de persoane infectate şi implicit a celor care vor avea nevoie de spitalizare. Potivit acestuia, zilnic, numărul celor infectaţi ajunge la 10.000, iar 4-5% dintre aceştia dezvoltă forme grave, astfel că spitalele trebuie să se pregătească pentru a-i putea prelua.

„Spitalul din Năsăud a ajuns la o capacitate de 80 de locuri de la 36, dar nu sunt destule. În acest sfârşit de săptămână am stat şi am analizat şi am găsit o soluţie prin care să creştem numărul de locuri al pacienţilor CoVid din SJU, fără a fi afectate circuitele epidemiologice. După ce vom avea discuţiile şi vom prezenta propunerea noastră DSP, dorim să facem următoarele modificări: să suspendăm activitatea spitalicească a Secţiei Oftamologie, activitatea va fi doar în ambulatoriul de specialitate; să suspendăm activitatea Secţiei de Dermatovenerologie; Secţia de Medicină internă, care este la etajul IV va fi mutată la etajul III, împreună cu Cardiologie şi Neurologie, iar secţia de Urologie o vom muta pe locaţia secţiei de Oftamologie. Personalul din secţiile în care se suspendă activitate va fi redirijat către noul sector CoVid. Decizia fost luată în funcţie de numărul de pacienţi pe secţie şi care au fost internaţi în ultimele 30 de zile. În urma acestor modificări, probabil, numărul de locuri care va fi suplimentat va fi de 76, dar s-ar putea să fie mai puţine pentru că vom crea zone de pacienţi suspecţi care trebuie gestionaţi individual. Cert este că vor fi 36 de locuri cu oxigen”, a declarat ec. Gabriel Lazany.

         Modificările vor putea fi făcute în maximum o săptămână, după aprobarea DSP BN, pentru că vor fi transferaţi doar pacienţii. Mai mult, pe Secţia CoVid au fost luate şi alte măsuri suplimentare, fiind amplasate cinci ventilatoare. Personalul a fost specializat în secţia ATI pentru a le putea folosi şi a ventila pacienţii şi în afara secţiei. De asemenea, pentru pacienţii CoVid cu probleme psihiatrice au fost amenajate 20 de paturi la Secţia de Psihiatrie. În prezent, în spital sunt 103 pacienţi CoVid pe secţii şi 13 în ATI.

Managerul SJU Bistriţa, a precizat că Terapia Intesivă îţi dă un sentiment fals de siguranţă pentru că doar 10% din cei intubaţi supravieţuiesc. „Trebuie să ne concentrăm pe susţinerea pacienţilor pentru a nu ajunge în ATI, trebuie să lucrăm la prevenţie, la măsurile de restricţie necesare ca să nu se infecteze atâtea persoane. Este important să avem grijă de noi, să nu crească numărul infectărilor, pentru că nu vom putea gestiona în spitale. Starea de urgenţă nu trebuie raportată la un procent matematic la populaţia judeţului. Pentru mine, ca manager de spital, starea de urgenţă este în momentul în care spitalul este plin şi nu mai pot gestiona locurile, indiferent că incidenţa este 1, 3, 5 sau 10 la mia de locuitori. Când toate locurile din spital sunt ocupate, pentru manager devine stare de urgenţă”, a declarat Gabriel Lazany.

        

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5