Managerul Gabriel Lazany: Spitalul Judeţean are dezinfectant pentru câteva luni! Am propus ministerului să cumpere Hexi Pharma!

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, ec. Gabriel Lazany, susţine că instituţia spitalicească are stocurile necesare de dezinfectant, asta şi pentru că s-a intrat în carantină cu 3 săptămâni înainte, începând cu 14 februarie, ca măsură preventivă.

„Am atras atenţia asupra unor lucruri care se pot întâmpla şi ceea ce va urma: în primul rând a o criză a biocidelor, a dezinfectanţilor şi a materialelor sanitare. Se pare că nimeni nu a auzit treaba asta, nimeni nu a luat măsuri la nivel central. La SJU Bistriţa stăm foarte bine cu stocurile, avem aproximativ 4,5 tone de dezinfectant pe stoc, suntem acoperiţi pe câteva luni de zile. În această perioadă consumurile sunt peste normal”, a menţionat Gabriel Lazany.

Acesta a precizat că a făcut propuneri la Ministerul Sănătăţii. „Am zis că ar fi momentul să ia o măsură drastică şi să achiziţioneze fabrica de dezinfectanţi Hexi Pharma, care în momentul de faţă este închisă, cu foarte multe linii de producţie. O puteau declara unitate strategică la nivel naţional, să o dea în subordinea Armatei sau Ministerului Sănătăţii. Aveam pe ce pune mâna, pentru că toţi marii producători de dezinfectaţi, Franţa, Germania, şi-au închis graniţele şi nu mai exportă nimic. Cine să ia măsuri, nu a fost nicio reacţie!”, a declarat managerul SJU Bistriţa, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5