Managerul Gabriel Lazany: Până la finele anului, construcţia noului spital va fi gata! Pe timpul iernii, lucrări la finisaje interioare

Ec. Gabriel Lazany, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, stadiul lucrărilor la noul pavilion al SCJU Bistriţa, parte a proiectului finanţat prin PNRR, cu o valoare de aproximativ 100 milioane euro. De altfel, săptămâna trecută, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a vizitat şantierul, precizând că „este cel mai avansat obiectiv de investiţii din lista de spitale noi ce sunt finanţate şi urmează a fi construite prin PNRR”.
„În momentul de faţă am finalizat turnarea radierului la nivelul S2, urmând să turnăm radierul la nivelul S1, în trei etape. Prima etapă va fi vinerea aceasta. Sperăm că activitatea de turnare a radierului la nivelul S1 să se finalizeze în jurul datei de 15 august, după care lucrurile se vor mişca mult mai repede, pentru că de pe radier începe construirea efectivă a spitalului, în sistem de prefabricate. Lucrurile vor fi vizibile într-un timp mult mai scurt. Până la sfârşitul anului, din discuţiile pe care le-am avut cu constructorul, întreaga clădire va fi ridicată. Pe perioada iernii ne vom concentra pe lucrările din interior, instalaţii, finisaje, care sunt mult mai multe şi mai greu de făcut”, a precizat Lazany.
În noua clădire construită va funcționa secția cardiologie (care va avea în componență o sală de operație hibrid cu angiograf pentru cardiologie intervențională, unitatea de supraveghere şi tratament avansat al pacienților cardiaci critici), secția de hemodializă, compartimentul de chirurgie plastică, secția ORL, secția obstetrică ginecologie, compartimentul de neurochirurgie, compartimentul de recuperare neurologică, secția de neurologie, compartimentul de gastroenterologie și blocul operator ( 4 noi săli de operație).

În urma procedurii de licitaţie, lucrările au fost adjudecate de asocierea dintre Dimex 2000 Company SRL – Hidro Salt B 92 SRL – Consola Grup Construct SRL – Mansard Corporate SRL – Cubicon Invest SRL.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5