Veşti bune de la spital!

Managerul Gabriel Lazany: A fost confirmat acordul comisiei pentru utilizarea plasmei convalescente la pacienţi critici CoVid, la SJU Bistriţa!

Prof. Dorel SĂNDESC - președintele comisiei ATI din cadrul Ministerului Sănătății -  a răspuns azi solicitării spitalului județean și a confirmat acordul comisiei pentru utilizarea plasmei recoltate de la donator vindecat COVID-19 la tratamentul pacienților critici din cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, anunţă managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, ec. Gabriel Lazany.

***  

 

Centrul de Transfuzii Sanguine a primit, în comodat, pentru un an, un aparat de plasmafereză Aurora din partea unei companii private, prin grija preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan. A fost deja recoltată plasmă de la primul donator, aceasta urmând să fie folosită doar pentru pacienţii critici din Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud, care îşi dau acceptul!

Doctorul Adina Beudean, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine de kla Bistriţa, a prezentat criteriile de eligibilitate pentru un astfel de donator. „Mulţumesc Consiliului Judeţean şi SJU Bistriţa pentru că au făcut posibilă donarea acestui echipament Centrului de Transfuzii. Aş vrea să vă explic un pic eligibilitatea donatorilor pe care-i rog să aibă în considerare la viitoarele prezenţe în cadrul centrului nostru. În primul rând, avem nevoie de pacienţi internaţi, cu un test pozitiv la CoVid şi două teste negative pe PCR. În al doilea rând, trebuie să treacă minimum 14 zile de la însănătoşire, de la externare. Sunt contactaţi de către noi dacă vor să vină să doneze sânge. Cei care vor să doneze pot să vină din două în două săptămâni”, a explicat dr. Beudean, directorul Centrului de Transfuzii de la Bistriţa.

 Deja au sunat şi alţi donatori, printre aceştia fiind preotul din Ilva Mică, un angajat al ITM Bistriţa-Năsăud etc.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5