Măluţul, în doliu! Valer Săsărman, legendarul fotbalist al Gloriei, a plecat să joace în altă galaxie

          Într-o ediţie trecută a Serbării cireşelor de la Măluţ, l-am premiat pe fotbalistul Valer Săsărman, cetăţean al Măluţului, pentru performanţă în sport, loialitate şi devotament faţă de satul natal. Chiar dacă s-a retras din fotbal, Valer a rămas acelaşi om de mare omenie şi de cumsecădie, de promovare a spiritului sportiv. Am avut chiar intenţia ca noi, măluţenii, să-i ridicăm căpitanului Gloriei Bistriţa o statuie în centrul satului Măluţ. Dar, n-a fost să fie când încă Valer era în viaţă. Acum, când pe neaşteptate, la doar 52 de ani, a plecat să joace în altă parte, în Cerurile veşniciei. Valer rămâne un simbol, o pildă pentru colegii de echipă, pentru consătenii care îl urmăreau mereu pe teren şi se bucurau de succesul lui.

          La Măluţ, fotbalul se mânca pe pâine. Noi, măluţenii, ne amintim de Pop Casiu a lui Ceteraşu, care juca fotbal ca un magician. În curtea lui se adunau chibiţii să asculte, la difuzor, o repriză de fotbal. Apoi, în galeria fotbaliştilor nu-l uităm pe doctorul Gavril Mureşan, care a condus echipa de fotbal a măluţenilor cu nume de cod. Toţi au plecat. Au rămas doar amintirile. Acum, iată, fără veste, şi Valer Săsărman.

          Drum bun printre stele şi noi, măluţenii, vom păstra mereu vie imaginea ta de fotbalist, căpitan de echipă şi om de omenie.  Rămâne în amintirea celor mulţi ce l-au cunoscut şi preţuit chipul său calm şi blând şi, cum zice o vorbă: Ce-i ce rămân în amintirea oamenilor sunt nemuritori. Să-ţi fie ţărâna uşoară şi memoria binecuvântată!


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5