Mâine e o zi importantă pentru USR Bistrița: un gând bun înainte de vot

Camelia Crişan

Am trecut deja prin 2 campanii electorale interne în USR. Vă spun că sunt unele dintre cele mai dure confruntări pe care le poate avea cineva care vrea să facă politică. Nu doar că membrii USR sunt nemilos de critici cu colegii lor care vor să fie votați intern, dar formatul dezbaterilor și nivelul de pregătire pentru campania internă echivalează ca efort o campanie reală. Când am candidat pentru un loc pe lista USR pentru alegerile europarlamentare, am mers la peste 25 de dezbateri și am vizitat peste 15 județe. Și nimic din ce-a fost campania națională n-a echivalat nivelul de efort și pregătire pentru campania internă.
Duminica trecută m-am uitat cu mare interes la dezbaterea internă din USR Bistrița, care i-a pus la aceeași masă pe Olimpia Hrișman, Călin Stan și Marius Conon. Pe Olimpia și pe Călin îi știu de mult, am făcut și acțiuni politice și cursuri împreună. Marius e nou și nu l-am văzut încă în nici o acțiune a partidului. Sunt convinsă că o să am ocazia.
Înainte de începe analiza prestației candidaților de la dezbateri și din campania internă vreau doar să le adresez gratitudinea mea tuturor membrilor USR, PLUS și cetățenilor care au participat la dezbatere și s-au aplecat asupra mesajelor din campanie. Acest gen de implicare ne arată că cetățenii sunt intresați de cine le va conduce urbea și ce proiecte propune USR bistrițenilor.
În opinia mea, Olimpia Hrișman a avut un program program brici; înțelege ce trebuie să facă un primar, are viziunea dezvoltării orașului - ideea de Smart City pe care o propune mi se pare excelentă în condițiile în care socio-demografic Bistrița devine un oraș al familiilor tinere, din generațiile X, Y și chiar Milleniali. Olimpia înțelege administrația, educația și experiența în muncă o avantajează pentru poziția de primar, are expertiză în urbanism și amenajarea teritoriului și cel mai important, are un plan închegat, strategic și orientat spre dezvoltarea armonioasă a orașului.Călin are și el o serie întreagă de proiecte care sunt interesante și utile. Înțelege nevoile familiilor tinere, care vor un oraș prietenos cu copiii. Pe Marius îl apreciez pentru că a avut curajul să se înscrie în cursă și asta e ceva pentru cineva care e de puțin timp în partid.
Mi-e clar că acest eveniment - alegeri interne publice și transparente, unic în istoria politică a orașului nostru este nu doar binevenit și de bun augur, dar extrem de util pentru a le arăta bistrițenilor că nouă, USR, ne pasă de ei și preocupările lor, că avem soluții și idei pentru a face din Bistrița un oraș în care, noi cei plecați, să ne întoarcem cu drag acasă, iar cei care sunteți în Bistrița să fiți fericiți în orașul cel mai frumos al Transilvaniei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5