Ludovic Orban: PNL are nevoie ca de aer de democraţie internă. Nu candidez ca să câştig ceva în plan personal

Ludovic Orban s-a întâlnit vineri cu liberalii bistriţeni, fiind convocat Colegiul Director al PNL Bistriţa-Năsăud, şi anume cu preşedinţii de organizaţii, primari, consilieri judeţeni, consilieri locali şi membri simpatizanţi. Fostul ministru a străbătut deja 20 de judeţe, în campania sa electorală pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal.

         „PNL e într-un moment de cumpănă. Din fericire s-au pornit alegerile în partid. Una dintre marile probleme ale partidului a fost lipsa de lideri legitimi. Partidul, în care mai mare parte, a avut oameni în funcţii de conducere care nu au fost aleşi de baza partidului, ci au fost numiţi, şi la nivel central, şi la nivel judeţean, local. Partidul are nevoie ca de aer de democraţie internă”, a declarat Orban, în cadrul unei conferinţe de presă, menţionând că membrii simpli ai PNl, „care duc greul bătăliilor” trebuie să decidă cine conduce partidul.

         Ludovic Orban a menţionat că şi-a asumat candidatura la preşedinţia Partidului Naţional Liberal ştiind că nu îl aşteaptă „o perioadă de odihnă, de fericire”.

„Nu candidez ca să obţin putere sau ca să câştig ceva în plan personal. Candidez din necesitate, pentru că ştiu că viitorul preşedinte al PNL va avea pe umeri o răspundere foarte mare şi va trebui să se dedice total conducerii Partidului Naţional Liberal. Vreau să asigur Partidului Naţional Liberal caracter şi identitate, forţă şi credibilitate în mesajul public. Vreau să redau fiecărui membru al PNL dreptul de a se exprima liber în partid, de a putea să facă o carieră politică în partid care să nu se bazeze pe relaţii bune cu şeful, care să se bazeze pe efortul pe care-l depune, pe rezultatele pe care le obţine, pe meritele pe care le are în creşterea PNL”, a explicat Ludovic Orban.

         Acesta a făcut referiri şi la poziţionarea doctrinară a partidului. „Vreau să readuc PNL pe poziţia de partid autentic de dreapta. PNL este partidul dezvoltării, modernizării, civilizaţiei, partidul oamenilor care trăiesc pe propriile picioare, din munca lor, din afacerea lor, din  proprietatea pe care o deţin, din expertiza pe care o deţin într-un domeniu, din activităţile pe care le au. PNL trebuie să reprezinte segmentele dinamice, care mişcă societatea înainte”, a completat acesta. De altfel, Ludovic Orban a menţionat că la Congres vor avea loc şi dezbateri despre doctrina PNL, el susţinând doctrina liberal-conservatoare, care conţine toate principiile liberale –libertatea, garantarea proprietăţii, libera competiţie, autonomie locală – la care se adaugă idei conservatoare, pe care le au toate partidele de dreapta din Europa, şi anume familia, biserica, identitatea naţională.

         Ludovic Orban a mai menţionat că va coopta în echipă „oameni de caracter, oameni competenţi, oameni care au performanţă electorală, care se bucură de încredere în comunităţile locale”, precizând că i-ar dori în echipa sa pe Mircea Hava (primar Alba Iulia), Ilie Bolojan (primar Oradea), Gheorghe Flutur (preşedinte CJ Suceava), Ion Lungu (primar Suceava), Nicolae Robu (primar Timişoara).

         Nu în ultimul rând, acesta a explicat că în ceea ce priveşte organizaţiile judeţene, va funcţiona principiul autonomiei. „Nu sunt un intervenţionist, sunt un om care particip, pun în mişcare, antrenez. Fiecare filială trebuie să aibă capacitatea de a-i dezvolta propria strategie, să-şi aleagă mecanismele de promovare a oamenilor. N-o să mă bag să le fac listele la Consiliul Judeţean sau să le desemnez primarul în nu ştiu ce municipiu”, a concluzionat acesta.  

         

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5