Ludovic Orban, în campanie electorală internă, la Bistriţa. Robert Sighiartău, Stelian Dolha şi Sorin Hangan, printre susţinători

         Ludovic Orban, candidat la funcţia de preşedinte al PNL la Congresul din 17 iunie, a revenit la Bistriţa, aşa cum a promis, pentru a-şi susţine moţiunea în faţa colegilor de partid. Fost prim-vicepreşedinte PNL a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în prima etapă s-a consultat cu liberalii de la baza partidului, inclusiv pe tema nemulţumirilor legate de funcţionarea partidului, acceptând propuneri şi sugestii, multe dintre acestea fiind preluate în moţiunea sa.

         „A doua deplasare este făcută cu scopul de a prezenta ideile principale ale programului politic, viziunea mea asupra evoluţiei Partidului Naţional Liberal şi evident să purtăm dezbaterile pe proiecte de moţiune. Moţiunea nu este un document final, este deschis oricărei propuneri de îmbunătăţire pe care o formulează colegii mei, urmând să fie scheletul viitorului program de guvernare al PNL”, a declarat Ludovic Orban.

         Acesta a menţionat că nu numără organizaţiile care-i susţin moţiunea, asta pentru că la Congres vor fi prezenţi 5000 de delegaţi, iar fiecare delegat „este posesorul propriului vot care-l dă conform propriei conştiinţe, propriei evaluări, propiului discernământ şi propriei viziuni privitoare la dezvoltarea Partidului Naţional Liberal”. Orban a spus că, după ce vor fi stabiliţi nominal delegaţii, îşi va continua campania pentru a-i convinge pe cât mai mulţi să-l susţină.

         „Pentru depunerea candidaturii am strând peste 6.000 semnături, de la colegi de partid, membri ai birourilor judeţene, primari, consilieri judeţeni, viceprimari, parlamentari, majoritatea clară a deputaţilor şi senatorilor. Au semnat pentru susţinerea moţiunii mele. De asemenea, au semnat 27 de preşedinţi de filiale judeţene din 47 şi fac menţiunea că le-am cerut acestor colegi ai mei, în momentul în care semnează, să aibă o consultare prealabilă a organizaţiilor”, a explicat Ludovic Orban, subliniind faptul că mulţi dintre colegii săi s-au implicat voluntar în strângerea de semnături.

         La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ludovic Orban a primit semnături de la deputatul Robert Sighiartău, prim-vicepreşedintele Stelian Dolha, preşedintele PNL Bistriţa – Sorin Hangan, primari.

         În context, Ludovic Orban a menţionat că a avut deja discuţii cu colegii săi, în vederea coagulării unei echipe la nivel central, însă pe baza unor criterii stricte. „Voi susţine candidaţi pentru funcţiile din Biroul Politic. Criteriile după care îmi aleg colaboratorii sunt: să fie oameni de caracter, pe care să te poţi baza, când spun „da”, să fie „da”, când spun „nu”, să fie „nu”, când te-ai înţeles cu el pe o temă să ştii că mergi cu el până la capăt, să fie oameni curajoşi, pentru că în politica de astăzi e nevoie de curaj; să fie oameni cu performanţă electorală sau să aibă potenţial de a realiza performanţa electorală; să fie oameni cu profunde convingeri de dreapta; să nu fi făcut niciun blat cu PSD-ul de-a lungul carierei lor politice, aşa cum sunt eu şi, de asemenea, să fie coechipier, să aibă spirit de echipă astfel încât împreună să putem să clădim un partid de caracter, un partid care să fie dedicat servirii interesului public, un partid care să aibă forţa de a se bate de pe picior de egalitate cu actualul partid de guvernământ”, a spus acesta.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5