Lucrările la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Năsăud încep în perioada următoare!

 Administraţia năsăudeană a semnat  contractul de proiectare tehnicăşi execuţie din cadrul proiectului Centru de zi pentru persoane vârstnice şi unitate de îngrijire la domiciliu. Celmai probabil, lucrările vor începe în luna aprilie, sperându-se că va fi obţinut şi ultimul aviz de la Comisia zonală a monumentelor. „Este un proiect extrem de util pentru oraşul Năsăud, numai dacă ne gândim că în oraş trăiesc peste 3500 de pensionari şi persoane vârstnice, iar proiectul prevede şi acordarea de asistenţă medicală la domiciliu”, ne-a declarat primarul Mircea Romocea. 

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, prioritatea de investiții 8.1 - Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional şi local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile  sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale.

Valoarea totală a proiectului este de  aproximativ 2,8 milioane.  Obiectivele specifice vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea infrastructurii existente (clădirea propusă) pentru înființarea centrului social fără componentă rezidențială, astfel încât să se presteze serviciile sociale de centru de zi pentru persoane vârstnice și de unitate de îngrijire la domiciliu. De asemenea, proiectul urmăreşte  creșterea accesibilității persoanelor de 65 de ani și peste din grupul țintă din orașul Năsăud la infrastructura de servicii sociale asigurată, inclusiv prin asigurarea transportului adaptat nevoilor, prin achiziționarea unui autovehicul, dar şi creșterea numărului persoanelor vârstnice care beneficiază de servicii de îngrijire la domiciliu, în orașul Năsăud, pe o perioadă de 5 ani de la data implementării proiectului.          

*** 

Tot în stadiul de evaluare a ofertelor este şi licitaţia privind proiectul de eficientizare energetică a Spitalului orăşenesc „Dr. George Trifon” din Năsăud, finanţat prin POR 2014-2020. Proiectul în valoare de 3,5 milioane de lei vizează reabilitarea termică și eficientizarea energetică a Spitalului "Dr. George Trifon" din orașul Năsăud, jud. Bistrița-Năsăud în vederea conformității cu cerințele minime de performanță energetică ale clădirilor și în vederea creșterii confortului pacienților și al personalului medical.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5