Lucrările la cele două capele funerare din Liviu Rebreanu şi Luşca avansează!

Construcţia celor două capele funerare din Liviu Rebreanu şi Luşca avansează, stadiul de execuţie ajungând spre 80%. Practic, în prezent se lucrează la amenajările interioare, administraţia năsăudeană îngrijindu-se şi de dotările necesare.

Chiar dacă termenul prevăzut în contract este 1 octombrie a.c., constructorul şi autorităţile locale fac tot posibilul ca aceste imobile să fie finalizate și funcționale în termen cât mai scurt.

Cele două obiective fac obiectul unor proiecte finanţate prin Grupul de Acţiune Locală Ţara Năsăudului, sumele venind din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Fiecare proiect are  o valoare de aproximativ 120.000 euro, din care 80.000 fonduri nerambursabile şi 40.000 euro reprezintă cofinanţarea de la bugetul local. 

Cele două construcţii vor fi realizate astfel încât să asigure condiţii decente pentru acest tip de servicii, conform normelor sanitare în domeniu. Mai mult, odată cu darea în funcţiune a celor două obiective vor fi create şi două noi locuri de muncă.  În fiecare capelă vor fi câte o sală de ceremonii pentru oficierea slujbelor de înmormântare, plus o terasă la intrare, un hol de acces, o „cameră frig”, grup sanitar şi birou administrativ.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5