Lucrările din proiectul „Drumul Gării din Beclean" sunt în plină derulare

Lucrările de construcție la proiectul care va schimba total transportul public din orașul de pe Someș sunt în plină desfăşurare în această perioadă.
Muncitorii lucrează chiar pe Aleea Gării, strada care dă numele proiectului, pe strada Bobâlna, pe drumul spre Băile Figa, fiind în lucru atât lucrări la pistele de biciclete, cât şi la trotuare şi staţiile de autobuze electrice. Simultan se lucrează şi la construirea depoului pentru autobuzele electrice.
„Drumul Gării din Beclean - Îmbunătățirea Mobilității Urbane a Orașului Beclean” este un proiect derulat cu fonduri europene în valoare de 5 milioane de lei și este important pentru dezvoltarea mobilității locuitorilor orașului și pentru funcționalitatea sistemului de transport local, indiferent de modalitatea de deplasare utilizată.
Vor fi construite traseele pe care vor circula autovehiculele electrice, cu tot ce înseamnă infrastructura lor, inclusiv cu puncte de încărcare cu prize electrice, iluminat stradal sau puncte de staționare. Cetățenii, dar și turiștii, vor avea practic rute alternative de deplasare, evitând astfel aglomerația de pe DN 17. Vor fi două rute puse astfel la punct, ambele conectate la Băile Figa. Una va fi de la Piața Mare, pe Petru Maior, pe capătul lui Nicolae Bălcescu cu Ion Pop Reteganul, cu ieșire pe către Băile Figa, iar cealaltă va fi din Piața Mare, pe Aleea Gării, spre strada Horea și apoi la Băile Figa. Traseul pentru autovehiculele electrice va merge și pe Codrului, cu ieșire pe drumul județean (n.r. Drumul Rușului) către zona industrială a orașului. Aleea Gării va fi complet modernizată, transformându-se în zonă pietonală, iar de asemena Piața Mare va fi complet cosmetizată, fiind o piațetă asemănătoare celor occidentale. Este un proiect major prin care vor fi oferite alternative de deplasare prin măsuri eficiente pentru comunitatea locală şi pentru cei care vizitează oraşul.
Prin intermediul proiectului a fost înființată o firmă specializată de Transport Local, care va fi practic un serviciu propriu al administrației locale concentrat pe noile mijloace de transport în comun: autobuzele electrice și bicicletele electrice.
Beclenarii vor putea să meargă și către serviciu cu noile mijloace de transport în comun, nu doar la Băile Figa, destinație preferată îndeosebi de turiști.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5