Lovituri sub centură în Consiliul Judeţean

Consilierii PSD şi PNL au boicotat din nou şedinţa ordinară a CJ

Boicot şi lovituri sub centură în Consiliul Judeţean! Consilierii PSD şi PNL au boicotat şi şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, de ieri. Preşedintele CJ Liviu Rusă ameninţă cu dizolvarea Consiliului. Şi asta, pentru că întâlnirea de la sfârşitul săptămânii trecute dintre liderii politici Ioan Oltean (PD-L) ŞI Radu Moldovan (PSD) s-a încheiat fără nici un rezultat, după cum declara liderul judeţean PSD. „Negocierile de sâmbătă nu s-au finalizat nicicum, şi ne vom mai întâlni pentru a continua discuţiile. Aşa se motivează absenţa consilierilor PSD de la şedinţa ordinară a CJ. Nu putem accepta cum banii judeţului sunt împărţiţi strict pe criterii politice”, ne-a precizat telefonic deputatul PSD Radu Moldovan.

Şedinţa ordinară de ieri a început cu 15 minute întârziere, ca şi cum reprezentanţilor PSD şi PNL li s-ar mai acorda o şansă, cel puţin, „sfertul academic”. Un spectacol ieftin oferit reprezentanţilor mass-media. Şi asta în condiţiile, în care preşedintele CJ ştia cum sunt „aruncate zarurile”. Cu toate acestea, Liviu Rusu, participant şi el la negocierile de sâmbătă,a ţinut un discurs în care a criticat atitudinea consilierilor judeţeni PSD şi PNL, şi a ameninţat în termeni ambigui cu dizolvarea Consiliului Judeţean.

„Nici la cea de a doua convocare a unei şedinţe ordinare, colegii de la PSD şi PNL nu au considerat de cuviinţă să se prezinte. În consecinţă, vom acţiona în conformitate cu prevederile legale în conformitate cu Legea 215 republicată. În acest fel, nu avem ce continua. E mult, prea mult, nu se poate lucra aşa, indiferent care ar fi miza. Şedinţa nu se poate deschide din lipsă de cvorum. Suntem în număr de 14, preşedintele are drept de vot, dar nu este consilier judeţean. Vom purcede în cunoştinţă de cauză respectând prevederile legii” a declarat preşedintele CJ Liviu Rusu, după care a părăsit sala de şedinţe, refuzând să mai facă declaraţii jurnaliştilor prezenţi.

Gheorghe Marinescu: „Liviu Rusu va ajunge să dea socoteală pentru nerealizările din judeţ”

Eşecul negocierilor de sâmbătă i-a determinat şi pe cei din PSD să nu se prezinte la şedinţă. Contactat telefonic, fostul preşedinte CJ, consilierul judeţean Gheorghe Marinescu, a declarat: „Nu ne-am prezentat, pentru că suntem nemulţumiţi în continuare de cum suntem trataţi. De ce fondul de rulment trebuie adoptat înaintea bugetului, şi nu împreună? Pe ordinea de zi, primul proiect de hotărîre se referea la reorganizarea Comisiei de Validare a Consiliui Judeţean, ceea ce este ilegal, deoarece potrivit legii, Comisia de Validare se alege pe o perioadă de patru ani. Se mizează în continuare pe voturile frauduloase ale lui Vasile Negruşeri şi Vasile Marc (…) Cât despre faptul că domnul Liviu Rusu ameninţă cu dizolvarea Consiliui Judeţean, să îl dizolve, dacă aşa doreşte dumnealui. Asta, nu înseamnă că cei din PSD şi PNL doresc dizolvarea, dar se pare că Liviu Rusu nu înţelege că un judeţ este condus prin consilierii judeţeni şi prin preşedinte, ales uninominal. Să îl dizove, astfel va ajunge să dea socoteală pentru toate nerealizările din judeţ”, a spus Gheorghe Marinescu.

Mihai Bumbu: „Acceptăm ideea dizolvării, cred că ne avantajează...”

Nici consilierii PNL nu s-au prezentat la şedinţa ordinară de ieri. Potrivit consilierului judeţean Mihai Bumbu, absenţa nu se explică printr-o solidaritate cu cei din PSD, în ciuda protocolului de colaborare dintre cele două formaţiuni politice. „Nu are nicio legătură neprezentarea consilierilor judeţeni PNL cu absenţa celor din PSD. Atâta timp, cât preşedintele CJ Liviu Rusu tratează acest consiliu ca pe o feudă proprie, noi, liberalii, nu putem fi de acord cu acest lucru”, a spus prin telefon, consilierul judeţean PNL Mihai Bumbu.

Spre deosebire de colegii din PSD, consilierii judeţeni PNL nu sunt speriaţi de ideea dizolvării Consiliului Judeţean. „Acceptăm ideea dizolvării, cred că ne avantajează”, a concluzionat Mihai Bumbu.

Oltean: „Cred că dizolvarea CJ este soluţia spre care ne îndreptăm”

Conform legii, dacă două şedinţe consecutive nu se ţin, consiliul local/judeţean se dizolvă de drept, iar dacă până la următoarele alegeri este mai puţin de un an, primarul poate conduce prin dispoziţii, fără consiliu, pentru că nu se mai organizează alegeri anticipate. În aceste condiţii, preşedintele CJ Liviu Rusu, ales prin vot uninominal, pe o perioadă de patru ani, poate conduce de unul singur judeţul.

Această variantă este susţinută şi de către deputatul PD-L Ioan Oltean. „Decizia spre dizolvare va fi luată după şedinţa de săptămâna aceasta a Biroului Permanent Judeţean al PD-L. Cred că este soluţia spre care ne îndreptăm. Bugetul poate fi făcut şi din pixul lui Liviu Rusu, dacă rămâne de unul singur prin Consiliu”, a declarat telefonic Ioan Oltean.

Povestea CJ nu are final. Consilierii se întrec în şicane, se „joacă” cu legea cum vor ei, iar loviturile sub centură continuă…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5