Locomotiva a dat buzna în piațeta din faţa gării, distrugând tot în cale

Diana Morar, consilier local Bistriţa

E duminica după-amiaza in fata Gării Bistrita Nord. Soarele strălucește împrăștiind parca o caldura nefireasca pentru mijloc de Octombrie, motiv pentru cei mari, dar in special pentru cei mici sa vina sa vadă cu ochii lor minunea de care au auzit de curând: o locomotiva de epoca plasata intr un miniparculet in fata gării pentru incantarea si mândria bistrițenilor.

De proiect s a ocupat îndeaproape neobositul fotomodel local, viceprimarul Cristi Niculae, iar rezultatele fructificate prin munca altui coleg de partid care a adus intr-adevăr locomotiva la Bistrita, nu au întârziat sa apara.

Imaginile sunt grăitoare. Priviți- le!

Locomotiva este intr adevăr impunătoare.
Ar fi fost un punct de atractie pentru aceasta parte a orașului, însă proximitatea este deplorabila, descurajând orice intenție lăudabilă din partea părinților prezenți de a capta atenția copiilor pe care ii strâng tare de mânuțe.

De poze cu locomotiva nu poate fi vorba! In fata ei, din miniparculetul de care se ocupa vicele au mai rămas trei arbori din patru. Unul tăiat zace învins in fata locomotivei, acoperind toată splendoarea mașinăriei.

Dacă încerci sa o admiri din parea opusa, te încurci in mormane de prundiș și bucăți de fier de cale ferată abandonate.

In fata ei un cablu atârna desprins de pe un stâlp.

Peste toate tronează resturile unei mese luate de cineva azi noapte și multe alte ambalaje.

Ai impresia ca locomotiva a dat buzna singura in piațeta din fata gării, distrugând tot in cale, totodata tulburând liniștea celor câțiva cerșetori mereu prezenți și sunetul manelelor ce răsuna de la o terasa din apropiere.

Plecam întristați și noi și copiii.

Nu am făcut poze cu locomotiva.

In drum spre casa, îl văd pe Dorin Dobra venind cu zâmbetul pe buze sa admire ideea sa pusa in opera de “ceilalți”. Ma întreb dacă a plecat cu un gust amar de acolo.

Așa e când faci copy-paste, nu îți iese!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5