Liviu Dragnea: Ziua Portului Popular înseamnă românism. Am ţinut foarte mult să onorez această invitaţie

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, va participa mâine la Năsăud la Ziua Costumului Popular. Liderul social-democrat va îmbrăca, foarte probabil, straie populare de pe Valea Someşului. În opinia sa, această zi, dincolo de stabilirea unor recorduri mondiale, reprezintă o dovadă de românism.

„Dincolo de record, pentru mine, Ziua Portului Popular înseamnă românism, ceea ce mi se pare foarte important într-o ţară în care de câţiva ani de zile  s-a încercat să ni se inoculeze ideea că dacă vorbeşti despre românism, dacă vorbeşti despre patriotism, dacă vorbeşti despre interesele românilor eşti antieuropean.

         Am ţinut neapărat să onerez această invitaţie pentru că mi se pare o acţiune încărcată de foarte multe simboluri. Înseamnă mult pentru mine Ziua Portului Popular, e vorba de tradiţii, de obiceiuri. Nu mai e un secret pentru mulţi faptul că de o lungă perioadă de timp ni se tot spune sau se încearcă să ni se sugereze că nu mai sunt la modă aşa obiceiurile, tradiţiile româneşti. E bine să globalizăm şi ceea ce am învăţat de când eram mici, ceea ce am avut ca tradiţii, ceea ce am sărbătorit. Vin cu mare drag şi cu foarte mare determinare mâine”, a declarat Liviu Dragnea.

         Preşedintele Camerei Deputaţilor a menţiona că nu a venit „cu mâna goală”, a mai adus şi câţiva colegi din Teleorman.

         Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a ţinut să-i  mulţumească preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, colegilor din Primăria Năsăud, Virginiei Linul şi tuturor celor care au avut această iniţiativă ca judeţul Bistriţa-Năsăud „să aibă câteva evenimente istorice”. „Văd că şi bunul Dumnezeu va ţine cu noi, se pare că nu va ploua în perioada în care avem nevoie la Năsăud să arătăm lumii cât de frumoase sunt tradiţiile noastre, cât de frumoşi sunt românii din Bistriţa-Năsăud în straie popular e şi îi mulţumesc domnului preşedinte Dragnea că a făcut eforturi să onereze manifestarea”, a precizat preşedintele Moldovan.  

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5