Liturghia ține România! Duminică, în judeţ, Sfânta Liturghie a fost oficiată în aer liber şi transmisă pe internet. „ Atunci când va înceta Liturghia, va veni sfârșitul”

Bisericile din judeţul Bistriţa-Năsăud au hotărât, în mare parte, săvârşirea Sfintei Liturghii în aer liber. La Biserica Protopopiatului Ortodox de la Coroana, cei patru preoţi protopop Alexandru Vidican, pr. prof. Nicolae Feier, pr. Vasile Beni, pr.Emanuel Vidican s-au unit în rugăciune, alături de credincioşi. „Cumințenia și ascultarea creștinilor de la biserica "Coroana".Dumnezeu să asculte rugaciunile noastre!”, a declarat părintele Emanuel Vidican.
De altfel, în genunchi, preoţii au rostit şi rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii, compusă de către Patriarhia Română.
La Beclean, Biserica Greco-Catolică a transmis slujba în direct pe facebook. „Pentru că ne dorim să nu-i privăm pe credincioși de Sfânta Liturghie, am transmis și noi pentru prima dată slujba în direct.Ne adaptăm... și ne rugăm” spune părintele Alin Ciprian Cindea.
Sfânta Liturghie a fost săvârşită şi în mijlocul românilor din străinătate, episcopul bistriţean Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord declarând, din Stockholm: „Ne-am adunat în rugăciune și în pocăință de obște în jurul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Cel pururea prezent, în chip real, prin Sfintele Taine în Biserică. Respectăm măsurile luate de statele scandinave în combaterea epidemiei coronavirusului și ne conformăm regulilor de igienă și sănătate publică transmise de autorități însă, nu încetăm săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii. Liturghia este slujită și va fi slujită în forme adecvate situației, in duhul eshatologic al creștinilor din vechime. Atunci când va înceta Liturghia, va înceta și istoria acestei lumi și va veni sfârșitul. Liturghia ține România! Liturghia ține Scandinavia! Liturghia ține întreaga lume!Așadar, să fim plini de curaj și de compasiune asemenea prietenilor slăbănogului din Capernaum, după cum am auzit în Evanghelia care s-a citit astăzi la Dumnezeiasca Liturghie, și să îi ridicăm pe targa rugăciunii pe toți cei aflați în suferință și în nevoi, aducându-i înaintea Mântuitorului Hristos, Doctorul sufletelor și a trupurilor noastre. Am dat multe examene în viață, însă trebuie să dăm și acest examen al încercării, arătând cum stăm acum înaintea Mântuitorului Hristos. Este crucial să trecem acest examen, lepădând toate iluziile, toate ocupațiile inutile, deșarte, care nu sunt esențiale vieții noastre în Hristos. Să îi asistăm religios și social pe cei care sunt neputincioși și însingurați și să îi încurajăm arătându-le că suntem împreună, laolaltă, în comuniune și nu în izolare sufletească, pe corabia mântuirii care este Biserica. Pe vreme de furtună, un vapor era amenințat să se cufunde. Toți călătorii priveau cu groază în fața morții, numai un copilaș era liniștit, spunând:Nu mi-e frică, deoarece la cârma vaporului este tata! Era copilașul căpitanului vasului.Așadar și noi suntem laolaltă în corabia Bisericii traversând marea învolburată a acestei lumi și trebuie să fim liniștiți, deoarece la cârma corabiei Bisericii este Tatăl nostru, este Preamilostivul Dumnezeu. Să stăm bine, să stăm cu frică și cutremur, cerând ajutorul și mila Celui de la care se pogoară toata darea cea bună și tot darul desăvârșit.”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5