Liga a IV-a, etapa a V-a. ACS Dumitra – Heniu Leşu 3-3

De trei ori Sebi Rus

Duminică, 25 septembrie, de la ora 17.00, pe un timp frumos pentru fotbal , pe cocheta bază sportivă din Dumitra, cu un gazon impecabil, am asistat la un derby al etapei, mai precis echipa locală ACS Dumitra, ocupanta locului II, a primit vizita clasatei pe locul III, dar cu golaveraj mai slab, Heniu Leşu.  Partida se anunţa încă dinainte ca fiind echilibrată şi cu multe faze de poartă, ţinând cont că ambele se poziţionau pe locuri fruntaşe în clasament, cu jucători de valoare. Deşi jocul a fost frumos, spre final cineva trebuia să strice această întâlnire, din păcate acel cineva nu putea să fie decât centralul partidei, Călin Sângeorzan, care a prins o zi mai slabă în această etapă, fiind contestat de ambele echipe pentru maniera de arbitraj.

          În primele minute de joc, oaspeţii ratează deschiderea scorului prin jucătorul Alex Rus, acesta expediază două şuturi periculoase, mai precis în min. 10 şi 15. Şase minute mai târziu, oaspeţii reclamă penalty la pătrunderea în careu a lui Sebi Rus, fratele lui Alex, care este tras de mână de către un fundaş al gazdelor, iar centralul partidei nu acordă nimic, deşi era clar penalty. În min. 27, acelaşi jucător scapă singur cu portarul Creţiu, care respinge în corner un balon pe care scria gol. Cum ocaziile sunt răzbunătoare, spre finalul primei reprize, gazdele deschid scorul prin jucătorul Bucur, care trimite din interiorul careului de 16 în plasă, 1-0.

          În debutul reprizei secunde, acelaşi jucător deviază balonul din 6 m în plasa porţii lui Rauş, 2-0. Din acel moment, se pare că zarurile sunt aruncate, iar gazdele sunt cu merele în căruţă, mai ales că este eliminat şi jucătorul de la oaspeţi, Leonte, pentru fault, ca ultim jucător. În urma loviturii libere, portarul oaspeţilor intervine spectaculos de două ori salvând echipa de la al treilea gol. Surpriza mare pentru oaspeţi începe din min. 75, când intră în scenă cel mai bun de pe teren, Sebastian Rus, acesta scapă singur spre poartă şi îl execută pe portarul gazdelor, 2-1. Patru minute mai târziu, acelaşi jucător egalează situaţia la 2, cu un şut din afara careului, dintr-un unghi închis. Min. 83, Sebi îşi aduce echipa în avantaj cu un hat-trik de zile mari din interiorul careului mare 2-3. În min. 77, centralul partidei anulează un gol marcat de Moloca pe motiv de fault în atac.  Min, 88, Moloca egalează 3-3 dintr-un penalty contestat îndelung de către oaspeţi. În min. 90, la o încăierare la centrul terenului cu mai mulţi jucători, căpitanul oaspeţilor, Sereţean, este eliminat de pe teren. Din acel moment, tribuna a luat foc, iar câţiva suporteri împătimiţi peste măsură, au început să aducă injurii atât brigăzii de arbitrii, oaspeţilor, cât şi reporterilor veniţi la meci, nemulţumiţi că echipa lor nu a câştigat acest derby.

          Oare cui trebuie să ne adresăm, stimaţilor domni, să nu mai asistăm la asemenea incidente, cum a fost cel de la Dumitra, din finalul partidei? Toate acestea se întâmplă astăzi când ar trebui să venim la fotbal precum la un spectacol. Ruşinos din partea gazdelor.

          Au jucat: ACS Dumitra: Creţiu, Moloca, Pop, Martău, Coşneac (min. 75 Marc), Rebrişorean, Sigartău, Cilean (min. 62 Cioancă), Ştefănuţ, Tomoioagă şi Bucur. Antrenor Simion Dumitru.

          Heniu Leşu: - Rauş, Sidor, Iurişniţi, Blaji, Jderiu, Savu, Sărăţean, Conon, Contofan, Rus Alex şi Rus Sebi. A mai intrat Leonte. Antrenor Grigore Leonte.  Asistenţa medicală a fost asigurată de Dorica Cute. A arbitrat cu greşeli Călin Sângeorzan, ajutat la cele două linii de Marius Lazăr şi Răzban Roiban. Observator Claudiu Ştefănuţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5