Liderii bistrițeni ai ALDE vor merge pe ”mâna” lui Tăriceanu

Sala ”Valeria Peter Predescu” din cadrul Centrului Cultural DACIA a fost astăzi gazda ședinței Delegației Permanente a ALDE Bistrița-Năsăud. Din cei 89 de membri convocați au răspuns prezent, 70, întâlnirea fiind condusă de președintele ALDE BN, Ioan Țintean.
La prezidiu au mai luat loc: senatorul Ioan Simionca, Mirela Cârcu, Ioan Monița și Constantin Brașoveanu. Nu au lipsit Gelu Muthi, Ionel Tompa, Vasile Moldovan, Ani Bob sau Sorin Roșu Mareș. Lor li s-au adăugat primarii din Silivașu de Câmpie, Ioan Cămărășan, Urmeniș, Dumitru Tomșa, Livezile, Traian Simionca sau Sever Mureșan de la Telciu.
În speachurile lor, vorbitorii au chemat la unitate și la deschiderea partidului, arătându-se cât de importantă este participarea la guvernare alături de PSD.
Așteptat, discursul lui Ioan Țintean, s-a vrut o radiografie a momentului politic 2017, dar și un remember al rezultatelor obținute de ALDE la alegerile locale și parlamentare. El a confirmat faptul că negocierile PSD-ALDE au ajuns la împărțire de 1 la 8 funcțiilor din serviciile deconcentrate sau a celor din administrația publică: ”După finalizarea reformei administrației publice locale, care vizează politizarea funcției de prefect, ALDE va mai avea și un număr de cel puțin patru prefecți. Pe plan local avem șapte directori de instituții deconcentrate, unde peste 90 la sută din funcțiile de conducere sunt ocupate de reprezentanți ai coaliției formate de PSD și ALDE”, a spus Țintean.

Așa cum era de așteptat, Delegația Permanentă a ALDE BN, a adoptat o rezoluție prin care se alătură la alte 22 de organizații județene din țară care cer convocarea unui congres extraordinar care să aleagă un singur președinte al partidului, conducerea bicefală nemaifiind de actualitate.

Comentarii

22/03/17 08:35
Cititor

Adevarul este ca cel mai competent si mai potrivit este domnul Tariceanu , chiar daca "cineva" se va supara .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5