Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița şi-a deschis porţile pentru sute de elevi din judeţ! Meseria mea - un job al viitorului!

În perioada 8-10 mai 2023, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița a organizat activitatea cu titlul „Zilele porților deschise la LTGM”, ultima din proiectul cu titlul: Meseria mea-un job al viitorului, proiect înscris CAEJ BN 2023 pe care l-am inițiat împreună cu doamna director.

Promovarea școlii noastre și a ofetei educaționale 2023-2024 s-a desfășurat pe parcursul celor trei zile după un program stabilit, între orele 14-16, conform infograficului, accesat cu link-ul: https://www.canva.com/design/DAFiKzALSHg/sXyDRk0LnU8KlfNmcoov1A/edit?utm_content=DAFiKzALSHg&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton, Pe site-ul școlii la adresa: https://grigoremoisilbn.ro/ se află oferta 2023-2024, respectiv proiectele școlii.  Pe pagina de facebook a LTGM se pot vedea activitățile desfăsurate, filmulețe sugestive: https://www.facebook.com/grigoremoisil.paginaoficiala

În aceste zile am fost onorați de vizita unor grupuri de elevi însoțiți de profesori și directori, din cele 10 școlile partenere în proiect: Școala Gimnazială Rebra, Școala Gimnazială Mihai Eminescu Năsăud, Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița, Școala Gimnazială Mureșenii Bârgăului, Școala Gimnazială Dariu Pop Măgura Ilvei, Școala Gimnazială Sever Pop Poiana Ilvei, Școala Gimnazială Șieuț, Școala Gimnazială Nr.4 Bistrița, Școala Gimnazială Iacob și Ioachim Mureșanu Rebrișoara și Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița.

Oaspeții au admirat standurile cu produsele elevilor realizate la orele de instruire practică la atelierul școală, S.D.V.-uri specifice, au vizitat CDI-ul unde doamna bibliotecară a prezentat oferta educațională 2023-2024 alături de profesori și directorii LTGM. Oaspeții au asistat la activități demonstrative realizate de profesori ingineri specialiști, realizate cu mult drag și pasiune pentru oaspeții noștri: copii frumoși și curioși în ale cunoașterii și profesori dedicați meseriei de dascăl: în laboratorul CNC-prelucrări pe strungul și freza CNC, cu simulatorul de sudură, în cabinetul de legislație auto, în atelierele școlii. 9 Mai Ziua Europei, a doua zi cu activități inițiate în cadrul proiectului a fost una benefică, cu atitudine pozitivă a tuturor actorilor educaționali implicați în acest eveniment... lăsând la o parte toată oboseala acumulată după o zi de cursuri și deplasare pe mai mulți kilometri de oaspeții noștri, am sărbătorit împreună Ziua Europei, fiind admirate standurile reprezentative ale unor țări din UE și muzeul LTGM.

Mulțumim tuturor partenerilor pentru implicare și colaborare în realizarea activității, celor 10 școli implicate direct în activitatea noastră, dar și celorlalte școli care nu au reușit să participe din motive obiective, partenerilor agenți economici din Bistrița: SC COMELF SA căruia în mulțumim și pentru mentenanța simulatorului de sudură, SC RAAL SA, service-urile auto MIX MOTOR Service SRL și SC COMAUTOSPORT SRL TOYOTA care ne-au primit în vizită cu oaspeții noștri, elevi și profesori. Îi mulțumim domnului inginer Burdeț Viorel administratorul METALPRO SRL pentru implicarea în activitatea noastră-a făcut posibilă utilizarea mașinilor CNC din dotare-strung și freză cu care au fost realizate activități demonstrative! Pe parcursul celor trei zile, în total 6 ore am avut peste 133 de oaspeți... împreună colegi, elevi și parteneri economici... 200 de persoane ne-am angrenat în această activitate!

A fost o experiență pozitivă, cu profesori devotați și elevi interesați și captivați de ceea ce li s-a prezentat, pe care îi așteptăm la LTGM într-un număr cât mai mare mai ales că dotarea este în ascensiune - am fost admiși cu două proiecte importante: dotare mobilier, dotare digitală și dotare ateliere prin PNRR și un laborator SmartLab.

Coordonatori: Director prof. Sorina Daniela Cazac,

Director adjunct prof. ing.Doina-Marilena Bogdan

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5