Libertatea de expresie, în accepţiunea liberalilor

Libertate de expresie, dar până unde? Această idee provoacă o largă dezbatere printre liberali, care se interoghează, se exprimă, mai ales în presă, asupra atitudinii de adoptat vizavi de anumite propuneri, vizavi de anumite proiecte.

Consilierul municipal PNL, Dan Molnar, membru într-una din comisiile care alcătuiesc proiectul ,,10 pentru Bistriţa” este autorul moral al unei adevărate lovituri strategice date proiectului iniţiat de organizaţia municipală PNL Bistriţa.

Pe considerentul, toată lumea ar trebui să spună liber tot ce doreşte, liberalul Dan Molnar, într-un interviu acordat săptămânalului Observator BN, a declarat că proiectul ,,10 pentru Bistriţa” nu şi-a atins scopul, deoarece nu a reuşit să aducă în faţă figuri proaspete, şi din acest punct de vedere, proiectul nu este un succes.

La întrebarea reporterului: ,,Credeţi în proiectul Zece pentru Bistriţa?”, Dan Molnar a răspuns:

,,Proiectul este unul foarte bun, foarte bine gândit, ca o rampă de afirmare pentru oamenii care doresc să demonstreze că au ceva important de spus. Dar cred că proiectul nu şi-a atins scopul, pentru că nu a reuşit să aducă în faţă figuri proaspete care să fie capabile să aducă ceva nou. Din acest punct de vedere, proiectul nu este un succes. Oricum, în contextul actual, în care se candidează pe listă comună USL, Zece pentru Bistriţa nu mai stă în picioare. El ar putea rămâne, totuşi, un program de viitor, o platformă pentru toţi cei care au ceva de spus şi cred că liberalismul este modalitatea prin care pot să fie auziţi”.

Ieşirea lui Molnar nu a fost trecută cu vederea şi a provocat reacţii …liberale. După părerea multor membri din propriul său partid, de data aceasta, Molnar a mers cu un pas prea departe.

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Bistriţa, Gelu Muthi, a reacţionat, replicând: ,,Sunt regretabile ieşirile lui Dan Molnar”.

,,Şi eu am observat şi am citit articolul respectiv. Nu ar fi trebuit atâta timp cât răspunde de una dintre comisii să iasă şi să spună anumite lucruri despre proiectul -10 pentru Bistriţa. Nu ştiu cum a ajuns la o asemenea concluzie.

Din punctul meu de vedere lucrurile chiar funcţionează, până la urmă este o idee liberală să consulţi electoratul şi să fii în fruntea ideilor lor şi să le aplici.

Prin ceea ce a spus el, nu văd că se identifică cu echipa noastră. Până la urmă, acesta este adevărul.

Vom discuta în cadrul primei şedinţe de Birou Politic Municipal, atitudinea domnului Dan Molnar vizavi de proiectul - 10 pentru Bistriţa, dar nu cred că trebuie să exagerăm”, a menţionat Gelu Muthi.

Voci din organizaţia municipală PNL, recunoscută pentru efervescenţa ei, comentează deja pe la colţuri că nu a existat o strategie pentru ocuparea de funcţii în conducerea partidului.

Se pare că unii membri PNL Bistriţa care l-au susţinut iniţial pe Turc s-ar căi pentru alegerea făcută, întrucât n-ar da prea bine la întocmirea listelor cu viitorii consilieri municipali.

Una peste alta, unii dintre actualii liberali sau foşti liberali încep să mârâie a nemulţumire, acuzând o lipsă de strategie şi de viziune în conducerea organizaţiei. Un exemplu în acest sens îl constituie ieşirile la rampă din ultimul timp ale fostului lider judeţean PNL B-N Ioan Turc, un etern adversar al lui Ioan Ţintean.

,,Ioan Turc nu mai face parte din partidul nostru. E liber să vorbească ce vrea. Sunt nemulţumirile lui”, a comentat liderul PNL Bistriţa Gelu Muthi.

Având în vedere că urmează selecţia candidaţilor care vor fi aruncaţi în sondaje pentru alegerile locale din 2012, organizaţia PNL este departe de a deveni una în care să domnească armonia şi liniştea, dar măcar domneşte libertatea de expresie, după cum susţine şi Gavril Ţărmure:

,,Să ne amintim că Dan Molnar şi-a exprimat îndoiala şi faţă de succesul USL, faţă de alianţa cu PSD. La liberali există un soi mai mare de libertate de opinie, de crez.

Nici Dan, nici eu, nici domnul Andrei Rusu nu am fost mobilizaţi de conducerea partidului, să spunem , voi trebuie să credeţi aşa.

E liber să-şi exprime opiniile fiecare dintre noi, dar nu de maniera care să deranjeze o acţiune”, a subliniat consilierul municipal PNL.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5