Liberalii bistriţeni, în drum spre casă. Consiliul Naţional de Coordonare, amânat ! Doliu în PNL !

Braşovul trebuia să fie azi gazda şedinţei Consiliului Naţional de Coordonare al Partidului Naţional Liberal. Delegaţia PNL Bistriţa-Năsăud compusă dintr-un număr de 16 persoane: Ioan Turc, preşedinte, Robert Sighiartău, secretar general, Sorin Hognogi, preşedintele Ligii Aleşilor Locali, Diana Morar, Florin Moldovan, Florin Urâte, Virgil Orza. Nu vor lipsi nici primarii Vasile Silaşi, secretar general, Pavelea Anchidim, Viorel Clapău, Ioan Dedean, Vasile Marc, Emil Neia Lăcătuş, Stelian Dolha, Samuel Coman, Codruţ Boloş sunt în drum spre casă. Mircea Ionescu Quintus, președintele de onoare al PNL, a trecut la cele veşnice. Anuntul decesului a venit chiar cand liberalii erau reuniti la Brasov pentru Consiliul National. Ludovic Orban, presedintele PNL, a luat cuvantul in fata liberalilor si a propus amanarea Consiliului National timp de doua saptamani. "Cel mai iubit liberal, presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, nu mai este printre noi", a anuntat liderul PNL Ludovic Orban, in deschiderea lucrarilor. Membrii CN au tinut un moment de reculegere.
"Dumnezeu sa îl odihneasca in pace pe dl Președinte de Onoare, Mircea Ionescu Quintus! Lucrările CNC al PNL de la Poiana Brașov au fost amânate peste doua săptămâni cauzat de vestea trista pentru toți membrii Partidului Național Liberal" a transmis Diana Morar, co-preşedinta organizaţiei de femei a PNL Bistriţa-Năsăud.
Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus, fost preşedinte al PNL şi mare politician român, s-a stins din viaţă vineri, 15 septembrie la vârsta de 100 de ani. Deţinut politic, mai mulţi ani, în perioada regimului comunist. Este un reper în ceea ce priveşte activitatea politică şi a imprimat o linie liberală clară PNL şi a rămas fidel acestui partid. Quintus a fost decorat cu Ordinul "Steaua Romaniei" in rang de ofiter de presedintele Klaus Iohannis in luna martie, cand a implinit varsta de 100 de ani, in semn de "inalta apreciere pentru contributia remarcabila la consolidarea unei vieti politice democratice in Romania si pentru daruirea de care a dat dovada de-a lungul intregii sale cariere politice, precum si pentru exemplul de conduita civica".

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5