Lelea Ană, din Ciceu Poieni, sărbătorită la 100 de ani de primar şi parlamentari !

Preşedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a trimis o emoţionantă scrisoare sărbătoritei

100 de ani atât a aniversat azi lelea Ana Dunca din Ciceu Poieni.S-a născut pe 6.09.1913 şi a trăit toată viaţa în satul Ciceu Poieni.
Judeţul are de astăzi încă o centenară. Suta de ani a prins-o alături de copii. Lelea Ană este văduvă din anul 1992 şi a avut patru copii( dintre care unul a trecut la veşnicie), are 13 nepoţi, dar şi 23 strănepoţi şi 3 stră-strănepoţi. Proaspăta centenară a fost felicitată personal de primarul comunei Căianu Mic, Paul Ştir, care locuieşte şi el în Ciceu Poieni, precum şi de deputatul Daniel Suciu, care au vizitat-o şi i-au oferit flori, dar şi plachete aniversare. Nu a lipsit, bineînţeles, tortul.
"Înţeleaptă, plină de viaţă, credincioasă, iubită şi apreciată. Aşa am găsit-o pe centenară. M-am bucurat de invitatia făcuta şi îi multumesc în numele familiei preşedintelui Valeriu Zgonea pentru frumoasa scrisoare de apreciere pe care a transmis-o bunicii prin intermediul meu", spune pe facebook Daniel Suciu. Preşedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a trimis o emoţionantă scrisoare sărbătoritei, spunând, printre altele: "Să vă aibă Dumezeu în pază şi să puteţi să ne transmiteţi înţelepciunea de a îndrepta relele. Să ne învăţaţi să fim mai buni şi mai solidari în faţa intemperiilor de tot felul. Dragă doamnă Ana Dunca vă urez din suflet La mulţi ani şi multă sănătate în continuare, vă îmbrăţişez cu respect şi vă sărut mâna".
“Astăzi a fost o zi deosebită pentru mine , dar in acelaşi timp a fost o zi cu o mare încarcătură emoţională pentru comuna noastră şi în special pentru satul Ciceu Poieni. Alături de deputatul Daniel Suciu ,Grigore Berintan , şi consilierii locali Dunca Grigore şi Silivan Ştir am participat la un eveniment special şi unic pentru noi. Mătuşa mea, Dunca Ana ,a împlinit varsta de 100 ani. Am sărbătorit-o pe mătuşa aşa cum se cuvine, cu flori, tort, diplome şi cuvinte frumoase. Mare parte din rudenii am ţinut să fim azi alături de mătuşa Ana, că doar nu oricine are parte de acest har deosebit de a trăi un secol de viaţă. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mătuşa Ana, dar în special vreau să-i mulţumesc şi sărbătoritei pentru toate eforturile si sacrificiile făcute în viaţă. Mulţumesc şi celor din depărtare care s-au gândit la mătuşa şi aş vrea să-l pomenesc aici pe preşedintele Camerei Deputaţilor,Valeriu Zgonea,care cu aleasă preţuire a ţinut să transmită printr-o scrisoare înmânată de deputatul Daniel Suciu cele mai frumoase gânduri pentru cea care azi a implinit 100 de ani. Mătuşa Ană a trãit într-o modestie exemplarã şi nu a cerut niciodatã mai mult decât îi putea da societatea. Este o femeie cu mult curaj, care a luat viaţa aşa cum e, încrezãtoare în zilele ce vor veni. Este un exemplu pentru noi toţi, un om cu tact, care nu s-a certat cu nimeni, un exemplu de modestie, de sãnãtate, luciditate, de om muncitor. A avut multe cumpene, dar a trecut cu mult curaj peste toate”, declară primarul Ştir.
Lelea Ană a stat de vorbã depãnând amintiri cu oaspeţii. Este fericită în sânul familiei, fiind înconjurată cu dragoste de copii, spunând :“Dumnezeu şi Maica Domnului m-au învrednicit de am ajuns la vârsta asta. Nu mi-am bãtut joc de sufletul meu, am fost cinstită, am muncit cu credinţã, mi-am iubit familia şi am lãsat loc de bunã ziua la toatã lumea”. Peste 50 de rudenii au fost la petrecere. Printre cei care au trecut pragul casei azi, s-a aflat şi senatorul Cristian Florian.
Sănătate multă lele Ană !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5