Leasingul operațional: o investiție pentru bugetul firmei tale sau un moft?

Dacă ești proprietarul unei afaceri mici sau mijlocii și utilizarea autoturismelor este vitală pentru desfășurarea activității din firma ta, atunci a venit momentul să te gândești serios la un leasing operațional. Principalul avantaj este acela că, poți plăti o rată fixă lunară pentru autoturismele de care nevoie, în scopul de a reduce cheltuielile și de a optimiza costurile. 

Restul beneficiilor pe care le câștigi dacă te decizi pentru un leasing operațional

1.Planifici bugetul și controlezi cheltuielile 

Tot ce ai de făcut este să achiți ratele lunare care sunt sume previzibile. Astfel, scapi de neplăcerile unor cheltuieli neprevăzute și ai posibilitatea să pui la punct bugetul în avans. De asemenea, ratele pe care le plătești în acest caz sunt considerate cheltuieli deductibile în cazul societăților care plătesc impozite pe profit sau TVA. Cheltuielile se deduc 100% dacă autoturismele servesc doar în desfășurarea activității firmei. Și sunt deductibile în proporție de 50% dacă utilizarea lor implică și scopuri personale. 

2.Acoperirea tuturor riscurilor 

Leasingul operațional acoperă asigurările RCA și CASCO, iar proprietarul primește un autoturism la schimb în cazul accidentelor sau a intervențiilor de service sau mentenanță. 

3.Administrarea flotei nu îți mai consumă așa mult timp 

Gestionarea flotei revine în responsabilitatea societății de leasing. Aici sunt incluse proceduri de administrare a autoturismelor precum: înmatriculare, revizii periodice, înlocuirea anvelopelor în fiecare sezon, taxe de drum și impozite. 

4.Economisești resurse prețioase pentru profitul companiei tale 

Alegerea leasing-ului pentru compania ta, implică practic o investiție cu efecte pe termen lung. Costurile pe care le-ai fi plătit pentru administrarea autoturismelor, pot fi acum orientate către dezvoltarea business-ului tău. Și să nu mai vorbim de cea mai valoroasă resursă a oamenilor de afaceri: timpul. 

Reviziile, plata taxelor și impozitelor, schimbarea anvelopelor sau reviziile periodice consumă mult timp după cum bine știi. După ce soliciți serviciile unei societăți de leasing care să preia toate aceste sarcini, tu te vei putea concentra în totalitate asupra domeniului tău de activitate. 

5.Poți opta pentru marca și modelul preferat de autoturism 

Cel mai probabil, obiectul de activitate al companiei tale presupune utilizarea unui anumit tip de mașini care pot optimiza profitul. Mai mult, solicitarea unui leasing operațional elimină pericolul devalorizării autoturismelor. 

6. Flexibilitate și adaptare la schimbările comerciale 

În timp, firma ta va evolua, va avea alte standarde de activitate, iar cerințele flotei se vor schimba. O dată cu dezvoltarea afacerii tale, poți întâmpina nevoi variate: vrei să testezi noile modele de mașini sau să te servești de anumite echipamente mai performante. Un contract de leasing operațional va ține pasul cu nevoile tale în continuă schimbare. 

7. Contractul de leasing poate ajuta compania ta să evite deținerea unor mașini depășite, inutilizabile și care nu mai servesc scopului tău. Mașinile care nu țin pasul cu nevoile business-ului te vor obliga să pierzi mulți ban,i atunci când va veni momentul să le vinzi. În schimb, un contract de leasing operațional îți va garanta utilizarea unor autovehicule dotate cu tehnologie de ultimă generație, într-un mediu fără risc, fapt care te va motiva să te focusezi asupra altor aspecte vitale pentru compania ta. 

Acum că te-ai lămurit asupra a ceea ce presupune un leasing operațional, nu îți mai rămâne decât să contactezi societatea care se ocupă de asta. 

Cu Businesslease.ro ai șanse ca flota de mașini să fie administrată într-un mod profesionist, fără a-ți destabiliza bugetul, alături de avantajele suplimentare prezentate anterior. 

Sursa foto: pixabay.com 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5