Lansare de carte Ana Zegrean, la Palatul Culturii

Societatea Scriitorilor Bistriţeni a găzduit lansarea volumului „În umbra mea”, apărut la Editura Armanis a Bibliotecii Judeţene „Astra” Sibiu, sub semnătura poetei Ana Zegrean. Evenimentul a fost moderat de preşedinta SS B, Elena M. Cîmpan, şi a debutat cu simpozionul „Vara literaturii”, ediţia a II-a, în cadrul căreia tema abordată a fost „Literatura feminină”, dându-se câteva exemple de scriitoare care au reuşit să spargă canoanele timpului şi ale genului.
În cuvântul său, directorul Dorel Cosma a vorbit despre agenda culturală a verii, care va fi una bogată, încărcată de evenimente de care se vor bucura, cu siguranţă, toţi bistriţenii, evidenţiind în acelaşi timp prezenţa literaturii noastre la Paris, prin Victoria Fătu Nalaţiu, şi la Viena, prin Zorin Diaconescu şi Petre Petruse. Menuţ Maximinian a vorbit despre o altă etapă în poezia Anei Zegrean, în carte tematica abordată este una neobişnuită pentru lirica poetei. Alexandru Cristian Miloş spune despre Ana Zegrean că scrie o carte de revoltă ce se înscrie în linia cărţilor bune, fiind o poetă născută, nu făcută. David Dorian a făcut o prezentare amplă, considerând-o pe Ana Zegrean o poetă bună, care ridică foarte mult ştacheta poeziei, volumul lansat având „oaze de poezie superbe”, fiind o carte densă, de substanţă. Concluzia lui Victor Ştir a fost pe aceeaşi linie, că în volum sunt „poezii excepţionale în care gândurile sunt duse spre esenţă”. Victoria Fătu Nalaţiu a vorbit despre reducţia până la esenţă, lucru pe care puţini reuşesc să-l facă. I-au pregătit câte o poezie sărbătoritei Rodica Fercana şi Gheorghe Mizgan.
A urmat medalionul dedicat lui Mihai Eminescu, în cadrul căruia a vorbit Alexandru Cristian Miloş, spunând despre poetul naţional că „este cel mai mare poet pentru că a ajuns cel mai aproape cu fruntea de stele”.
Întâlnirea s-a încheiat cu cuvântul Anei Zegrean care, vorbind despre titlul cărţii – „În umbra mea” – spune că umbra există datorită lumii, iar lumina vine din fiecare dintre noi, dedicând momentul mamei ei, care a împlinit 89 de ani.
Mulţimea de flori primite şi acordarea de autografe, ce s-a întins pe durata unei ore, au încununat sărbătoarea Anei Zegrean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5