Lacrimi şi durere la Ansamblul ”Someșul” Beclean. Grigore Ștețco, cel care a încântat 35 de ani publicul, ne va colinda, de acum, din ceruri!

Glasul pământului ne cheamă pe fiecare şi oricât de departe am ajunge tot de acolo de acasă, de unde ne-am început povestea numită viaţă ne luăm surplusul pentru a merge mai departe în momentele dificile. Şi tot de acolo ne luăm cântecul la naştere, cântecul locului, e cheia noastră spre fericire, cheia ce desface uşi închise ale sufletelor triste.
De fiecare dată cântecul popular a fost de alinare la necaz şi supărare dar şi cel ce însoţeşte omul în clipele sale frumoase. Așa este și povestea de viață a lui Grigore Ștețco, a unui om pe care cântecul l-a atras mereu spre locurile natale şi care a făcut din cântec mai mult decât o pasiune.
Originar din Țara Maramureșului, Grigore Ștețco de mai bine de 35 de ani a cântat frumusețea locurilor natale în cadrul Ansamblului ”Someșul” Beclean, căruia îi rămâne fildel mai bine de 35 de ani. Vocea lui caldă și catifelată te făcea să simți altfel muzica populară românească.
Înregistrează în anii 90 un prim compact disc a cărei denumire te trimite cu gândul tot la ținutul Maramureșului istoric: ”Sunt fecior din Maramu”. A cântat mulți ani duet muzical cu Anuța Șimon, cântecele lor fiind adevărate șlagăre musicale la aceea vreme. Grigore Ștețco a transmis mai tinerilor colegi de cântec de la Ansamblul de pe Valea Someșului din experiența acumulată în mai bine de 35 de ani de carieră artistică.
În luna octombrie face ultimele imprimări audio, lăsând parcă un testament al rodului muncii sale. Merge să colinde ceata îngerilor alături de ceilalți colegi din ansamblu, care tot în această perioadă, când cerurile sunt deschise, au ales să plece din aceasta lume spre una mai bună!
Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească! Drum bun spre stele, acolo unde vă aşteaptă oameni dragi din ansamblul nostru.

Directorul Mariana Harosa Moldovan, împreună cu colegii de la Ansamblul ”Someșul” Beclean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5