La Viişoara va fi construit un Parc de Specializare Inteligentă, din fonduri europene!

Prezentarea structurii Parcului de Specializare Inteligentă ce va fi construit la Bistrița a prilejuit o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri bistrițean, fiind discutate oportunități de investiții inițiale din fonduri nerambursabile prin Programul Regional 2021-2027 pentru IMM-urile ce vor alege noua locație - Viișoara, zona obor.
Prioritatea pentru dezvoltarea parcurilor de specializare inteligentă este o operațiune de importanță strategică la nivelul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 deoarece aceasta asigură susținerea dezvoltării economice prin valorificarea inovării de la nivelul întreprinderilor mici și mijlocii, dar și a actorilor din ecosistemul de transfer tehnologic.
Prof. dr. Stelian Brad, directorul programului de robotică de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și consultant în acest proiect, le-a oferit celor prezenți toate detaliile necesare luării unei decizii sustenabile de business, menite să asigure o creștere durabilă a întreprinderilor mici și mijlocii, cu crearea unor noi locuri de muncă și investiții productive.
Primăria municipiului, ca inițiatoare a acestui demers, pregătește în prezent documentația necesară depunerii cererii de finanțare pentru edificarea Parcului de Specializare Inteligentă, ce va constitui un nucleu de competitivitate și creștere economică pentru firmele mici și mijlocii din Bistrița, a transmis primarul Ioan Turc, pe pagina de facebook.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5