La Tiha Bârgăului a început amenajarea trotuarelor pe traseul DN 17

Administraţia locală din Tiha Bârgăului are în derulare un proiect de amenajare a trotuarelor pe traseul DN 17, acolo unde a existat spaţiul necesar, astfel încât să rezulte o lăţime a accesului pietonal de minimum 80 cm. Lucrările au debutat deja în localitatea Tiha Bârgăului, pe partea stângă a drumului, pe ruta Bistriţa – Vatra Dornei.

„Este o investiţie finanţată de la bugetul local. Vom avea aproximativ 1,5 km de trotuar amenajat în Tiha Bârgăului şi vreo 350 m la Mureşenii Bârgăului. Anul viitor, vom continua cam cu aceleaşi lungimi de tronson. La Tiha Bârgăului avem spaţiul necesar pentru acest trotuar, la Mureşeni vom folosi o altă soluţie. Încercăm astfel să prevenim şi accidentele de circulaţie şi ne propunem să avem un traseu pietonal măcar pe o parte a drumului naţional care tranzitează comuna noastră", ne-a declarat primarul Vasile Şut.

Potrivit acestuia, riveranii nu-şi pot muta gardurile pentru a fi folosit în vederea amenajării trotuarelor, pentru că în majoritatea covârşitoare a situaţiilor aceştia şi-au făcut garduri din beton, din zidărie, fier forjat, iar nu din lemn.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5