La sfârșit de săptămână, jandarmii bistriţeni au legitimat peste 470 de persoane! 105 sancţiuni aplicate!

Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri pentru limitarea răspândirii virusului SARS COV-2, jandarmii au intensificat acțiunile desfășurate la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Au fost executate verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, gări, autogări, piețe, terase, cafenele, săli de jocuri, stații de carburant și altele.
Numai la acest sfârșit de săptămână, jandarmii bistrițeni au desfășurat activități specifice în scopul prevenirii și combaterii unor fapte antisociale, fiind totodată continuate verificările specifice contextului epidemiologic actual.
Pe timpul misiunilor executate, au fost realizate și acțiuni de informare a agenților economici și a populației, cu privire la măsurile care trebuie respectate pentru a fi evitată răspândirea îmbolnăvirilor.
Pe parcursul verificărilor au fost legitimate și consiliate 473 de persoane, fiind verificată existența certificatului verde (verificare cod QR) în locațiile în care acesta este necesar.
Au fost aplicate 105 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.450 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind normele de conviețuire socială și cele privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Aceste misiuni au fost executate atât independent cât și în cooperare cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.
Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5