La Salva, proiectele de investiţii din fonduri europene şi guvernamentale continuă: Sperăm să avem prioritate la finanţarea reţelelor de gaze naturale

Administraţia publică de la Salva  - acolo unde fac echipă bună deja primarul Gheorghe Onul și viceprimarul Gabriel Movileanu –îşi continuă proiectele de investiţii, finanțate din fonduri europene, guvernamentale,  și de la bugetul local.  

         Așa cum ne preciza primarul Salvei, unele dintre lucrări au debutat deja, odată ce vremea a permis. Este vorba despre reţeaua de apă uzată, pe str. Gării, o investiție inclusă în Contractul de Lucrări 6 din prima etapă a Master Planului de apă şi canalizare.

„Un alt proiect vizează asfaltarea străzii Tănase Tudoran, cu bani de la bugetul local, odată cu finalizarea lucrării de la reţeaua de canalizare. Construcţia de punţi pietonale în zonele Pe Luncă, La Bodescu şi La Clejuţa este un proiect în implementare. Pentru amenajarea centrului civic, cu trotuare, rigole, am accesat fonduri europene prin GAL Ţara Năsăudului.plus  finanţarea de la bugetul local, pe partea dreaptă, iar de la Primărie până la intersecţia cu DN 17C, pe celălalt sens, astfel de lucrări vor fi susţinute de la bugetul local”, ne-a explicat Gheorghe Onul.

În lucru sunt şi sectoare cadastrale, prin programul finanţat de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

De asemenea, sunt în pregătire  şi alte documentaţii pentru  accesarea unor finanţări guvernamentale sau europene. „Pentru extinderea reţelei de gaze naturale, proiectul este depus la ADI. Sper că vom avea prioritate, mai ales că  magistrala trece prin comună. Vom face studiul de fezabilitate pentru trotuare în întreaga localitate, dar şi pentru piste de biciclişti între Salva şi Năsăud, pentru că există teren. Pregătim documentaţii tehnice şi pentru regularizarea văii Codeicii şi a unei părţi din râul Sălăuţa. De o atenţie deosebită vor beneficia şi Ansamblul Folcloric „Păunaşii Salvei”, dar şi echipa de forbal Spicul Salva, fără a omite cultele”, ne-a menţionat edilul  la Salva.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5