La Nuşeni, echipă de Liga Campionilor în administraţie

          Comuna Nuşeni se află între primele unităţi administrativ-teritoriale din judeţ la capitolul proiecte implementate. Trebuie doar să vizitezi un sat şi atunci îţi dai seama că executivul comunal lucrează pentru oameni, împreună cu ei şi în folosul lor. La conducerea Primăriei se află, de câteva mandate, o echipă şi i-am numit pe primarul Ioan Mureşan şi viceprimarul Liviu Rusan, bine sudată, competentă, cu responsabilităţi precise, echipă demnă, extrapolând, de Liga Campionilor în administraţie. În sertarele primarului Mureşan găseşti oricând proiecte gata întocmite aşteptându-se doar startul. Dacă exemplificăm prin aşezămintele de învăţământ şi cultură, Nuşeniul poate fi catalogat ca şi o comună europeană. Şcolile din Nuşeni, Feleac, Viţa, spre exemplu, sunt reabilitate, modernizate, pregătite spre a-şi primi elevii. Sunt condiţii europene de desfăşurare a procesului de învăţământ. Căminele culturale din fiecare sat şi le-am aminti pe cele din Feleac, Beudiu şi Nuşeni, arată ca şi adevărate case moderne de cultură.

          Cu bani europeni, cu fonduri din bugetul local, echipa celor doi manageri au făcut minuni, în înţelesul frumos al cuvâtului, spre mulţumirea lor şi deopotrivă al cetăţenilor pe care îi slujesc.

          Uliţele satelor: Malin, Rusu de Sus, Nuşeni, Feleac, Beudiu, Viţa şi Dumbrava sunt asfaltate. Dacă în urmă cu doi ani abia de puteai ajunge pe jos în satul Dumbrava, datorită drumului înfundat, a noroiului, acum asfaltul este turnat până la limita cu judeţul Cluj. Aici, în acest sat parcă trăieşti într-o staţiune şi nu este o surpriză că în această zonă s-au stabilit şi cetăţeni străini. În Feleac, te pierzi pe uliţele asfaltate, cu şanţuri betonate. În Viţa ori Beudiu, de asemenea. Fiecare localitate cu problemele ei constituie o prioritate pentru primarul Mureşan şi viceprimarul Rusan.

          Hotarul comunei este brăzdat de drumuri agricole asfaltate, facilitând accederea utilajelor în terenurile cultivate. Referindu-ne la drumuri, să amintim că, comuna Nuşeni este traversată de trei drumuri judeţene. Există promisiuni certe că cele trei căi rutiere: Corvineşti – Nuşeni, pe la Podul Ciorbii, Chiraleş – Feleac – Nuşeni vor fi modernizate şi asfaltate, la fel şi judeţeanul ce ajunge prin Nuşeni la Chiochiş va suferi reabilitări serioase. Dacă şi aceste drumuri judeţene vor fi modernizate atunci, comuna Nuşeni poate deveni un reper de vacanţă, o staţiune de odihnă în aer liber. Să mai amintim preocuparea edililor comunei pentru modernizarea şi dotarea „spitalului” comunal, cu medici şi asistente, astfel că îngrijirea sănătăţii oamenilor se face în zonă.

          Aşadar, la Nuşeni, doi oameni, ajutaţi de consilierii locali, fac minuni în planul accesării de fonduri şi implicit în implementarea lor, cu repercusiuni pozitive asupra vieţii cetăţenilor, în ansamblu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5