Conferinţa de presă la Primăria Bistriţa

La mulţi ani, Flore Pompeiu!

Cel mai „tânăr”… centenar bistriţean este Flore Pompeiu. El a fost felicitat cu această ocazie, în ziua în care a împlinit cei 100 de ani – 24 martie, de primarul Ovidiu Creţu care i-a înmânat sărbătoritului flori şi un plic… obişnuitul „plic” pe care nu putea să nu-l primească şi cel mai proaspăt centenar, cel de al doilea din oraşul nostru…

Flore Pompeiu s-a născut pe 24 martie 1910 în Sântioana (comuna Mărişelu). „Am fost econom… la oi vreo 20 de ani. Acum le-am părăsit. Viaţa e frumoasă… drăgăstoasă. Pentru cine se poate folosi de ea!” e constatarea pe care a vrut s-o împărtăşească celor de faţă.

A văzut şi a trăit multe în viaţă şi când vorbeşte de anii de război… de ruşi şi de unguri, pare să nu se mai oprească.

Program prelungit de încasări

TAXE ŞI IMPOZITE cu reducere de 10% până în 31 martie

Conform HCL, bistriţenii care îşi achită integral obligaţiile de impozit, până în 31 martie, beneficiază de o reducere de 10%.

Primarul Ovidiu Creţu reaminteşte această facilitate pentru contribuabilii din Bistriţa şi, totodată, prelungirea programului de încasări în zilele de 29, 30 şi 31 martie – până la ora 18.

Profesorii din municipiu pot primi „al 13-lea salariu” înainte de Paşti

Primarul Ovidiu Creţu dă o veste îmbucurătoare pentru profesorii din municipiu. În urma grevei, acestora li se acordă cel de „al 13-lea salariu”. În baza întâlnirii cu responsabili de la Direcţia de Finanţe a judeţului, am primit o adresă prin care ni se comunică că vom putea folosi fondurile de salarii din trimestrul II, pentru plata celui de „al 13-lea salariu”. Având această permisiune, cu data de 1 aprilie, profesorii îşi vor putea primi „salariul revendicat” înainte de sărbătorile de Paşti, a precizat primarul.

Trei reglementări pentru taximetrişti

Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului Local figurează trei proiecte de hotărâre referitoare la activitatea taximetriştilor. Sunt reglementări noi, pe baza solicitărilor acestora.

Reglementările constă în: modificarea prevederii privitoare la „culoarea galbenă” care să fie numai de la linia mediană în sus; un număr mai mare de spaţii de parcare în staţiile de la Sinagogă şi de la „BIG”; înfiinţarea de staţii noi de aşteptare taximetre, în cartierele Viişoara şi Subcetate.

Se păstrează taxele de păşunat din anul precedent

„Am păstrat taxele de păşunat din anul trecut” – a menţionat Ovidiu Creţu. Totodată, primarul spune că are în vedere schimbarea radicală a modului de gestionare şi administrare a păşunilor din raza municipiului. Pentru că sunt suprafeţe foarte mari de păşune, folosite de puţini oameni şi a scăzut numărul de animale, fiind frecvente cazurile că se aduc animale din alte părţi iar taxele sunt mici, nerentabile. De aceea, în Unirea şi Viişoara, de exemplu, terenurile respective vor primi o altă destinaţie…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5