La Maieru, clădirea Martorilor lui Iehova, cumpărată de Parohia Ortodoxã. Mitropolitul Andrei va sfinţi noul aşezământ renovat !

Fapt unic în judeţul nostru. La Maieru, clădirea Martorilor lui Iehova a fost cumpărată, la finele anului trecut, de Parohia Ortodoxã.
"Vã anunț cu mare bucurie o veste tare importantã pentru comunitatea ortodoxã din Maieru. Dupã îndelungi discuții persuasive, nopți nedormite și tot felul de complicații, Parohia Ortodoxã Maieru a reușit cumpãrarea, la prețul pieței, din fonduri proprii, Sãlii Regatului Martorilor lui Iehova, imobil situat pe strada Șes, numãrul 702. Clãdirea se întinde pe o suprafațã de 208 mp pe nivel și dispune de o salã mare (120mp), douã camere, hol, douã bãi, debara, garaj, camerã centrală (la parter), respectiv, douã dormitoare, un hol, o baie și o bucãtãrie (la etaj). Datã fiind compartimentarea și poziția în care se aflã, imobilul se pretează fie pentru deschiderea unui așezãmânt de asistențã socialã, fie pentru amenajarea unei capele mortuare provizorii, pânã când se va reuși edificarea uneia noi pe un alt amplasament. Rãmâne de vãzut ce o sã se întâmple, cert e cã partea mai grea și mai importantã s-a împlinit, ziua de astãzi fiind una istoricã pentru comunitatea noastrã. Dãm slavã Bunului Dumnezeu cã ne-a ajutat sã rãzbim într-o "luptã" pe care mulți o considerau imposibil de câștigat, mulțumind cu recunoștință tuturor celor care au susținut acest demers, mai cu seamã consilierilor parohiali, care și-au dovedit încã o datã dragostea și atașamentul pentru Bisericã" spunea, în octombrie, părintele Dan Cismaş.
Acum vrednicul preot aduce alt mesaj: "Dragii mei, avem bucuria de a vã invita joi, 17 ianuarie, la inaugurarea Capelei Mortuare Ortodoxe “Sfântul și Dreptul Lazãr”. Începând cu ora 12.00, Înaltpreasfințitul Pãrinte Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va sãvârși slujba Sfeștaniei, urmatã de un scurt moment festiv. Dupã cum știți, aceastã clãdire a fost cumpãratã din fonduri proprii de Parohia Ortodoxã Maieru, de la Congregația Martorilor lui Iehova; apoi, a fost modernizatã și dotatã cu sprijinul Primãriei Comunei Maieru. Specificul acestei capele este cã, pe lângã încãperile de la parter, la etaj s-au mai amenajat douã dormitoare, o bucãtãrie și o baie, care vor fi puse la dispoziție familiei decedatului, în cele trei zile de priveghere. Vã așteptãm, așadar, joi, de la ora 12.00, la inaugurarea acestui edificiu important și folositor pentru comunitatea noastrã. Doamne, ajutã"!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5