La doar 61 de ani, episcopul Florentin CRIHĂLMEANU a trecut la casa Tatălui Ceresc. Preasfinția Sa era confirmat cu Covid-19 şi se afla la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca

A trecut la casa Tatălui Ceresc
Preasfinția Sa Florentin CRIHĂLMEANU,
Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla

Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoștința tuturor credincioșilor greco-catolici și a tuturor românilor că azi, 12 ianuarie 2021, la ora 15:20, Preasfinția Sa Florentin CRIHĂLMEANU, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, s-a stins subit din viață la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

În ciuda faptului că starea sănătății Preasfinției Sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 și se apropia de sfârșitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie. A fost chemată ambulanța, iar medicii au efectuat toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul.

Preoții, persoanele consacrate și toți credincioșii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere, dar cu credință în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului și smeritului lor Ierarh. Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinței și a Învierii, nădăjduim să aducă unitate și pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat și stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos și a Bisericii Sale.

Odihna veșnică dă-i-o lui, Doamne, și lumina cea fără de sfârșit să-i strălucească. Să se odihnească în pace, din mila lui Dumnezeu. Amin.

Biroul de Presă al
Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla
Pr. Daniel Avram, purtător de cuvânt

Comentarii

13/01/21 15:14
Iosif

PS Florentin Crihălmeanu- Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla a trecut în veșnicie, răpus de necrutătoarea boală COVID-19. Este o mare pierdere pentru Biserica Greco-Catolică din România și în special pentru Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, al cărei păstor a fost timp de aproape 19 ani. PS Florentin Crihălmeanu a fost un om al rugăciunii, un ierarh apropiat de oameni, un păstrător fidel al depozitului credinței catolice, care a cunoscut și experiența Bisericii Greco-Catolice din clandestinitate.
Vezi si: http://arhiva.formula-as.ro/2016/1246/spiritualitate-39/p-s-florentin-cr...
Bunul Dumnezeu să-i dea odihna veșnică!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5