La C.N. „George Coşbuc” Năsăud, lansare cărţi Ioan şi Lucreţia Mititean

- De peste ocean

Ieri am primit în dar o carte. Nu este o carte obişnuită, ca să spun aşa. Este una nepreţuită care ne trece peste ocean odată cu autorii ei, soţii Lucreţia şi Ioan Mititean din Năsăud. Editată la „Napoca Star” Cluj-Napoca (director Dinu Virgil Ureche), în condiţii grafice deosebite, cartea „De peste ocean” are două părţi: prima cuprinde un „evantai” de articole de călătorie – 22 la număr – în care sunt descrise momente de viaţă trăite de autori în călătoriile lor în America, transmise şi nouă, cititorilor, mai întâi în cotidianul „Răsunetul”, apoi prin intermediul cărţii de faţă.
Partea a doua este una „Album foto” care captivează cu ineditele momente din timpul călătoriilor surprinse în diferite locuri vizitate de autori, dar şi momente petrecute alături de familia fiicei lor stabilită în oraşul Bellevue din apropiere de Seattle (SUA) – Dăianu Doina, Nicu, Călin şi Călina.
Este o carte captivantă, cu totul deosebită, care ne vorbeşte despre „umanitate, fraternitate, dăruire, respect, patriotism… O lecţie specială, pregătită „Dincolo de ocean” şi predată aici „în vârful peniţei”, pe plaiurile mioriţei…”, cum scria în prefaţa „Cuvântul despre călătorie” lectorul de carte Sorina Ureche.
Lansarea cărţii „De peste ocean” este astăzi, 1 februarie (dată care coincide cu ziua de naştere a domnului Ioan Mititean, ocazie cu care îi urăm sănătate, bucurii şi la cât mai multe cărţi), la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud, ora 14.00. Despre carte va vorbi Floarea Pleş, preşedinte Cerc ASTRA oraş Năsăud.
De asemenea, prof. Dorel Alexandru Coc, directorul Colegiului, va vorbi despre volumul VII – „În vârful peniţei” în care, un capitol este dedicat liceului năsăudean, iar prof. Ioan Seni va vorbi despre cartea „În vârful peniţei – ASTRA 150 de ani” a aceloraşi autori.
Gânduri bune, urări de sănătate, împliniri şi succese îi dorim şi profesorului Dorel Alexandru Coc, directorul C.N. „George Coşbuc” Năsăud, care-şi aniversează ziua de naştere tot la 1 februarie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5