GRUPUL SCOLAR “ION CAIAN ROMANUL”

LA CEAS DE ANIVERSARE

Prof. Moldovan Viorel, director Gr.Sc.”Ion Caian Romanul”

Se implinesc 10 ani de cand dorinta a doua batrane care aveau in intretinere doua orfane de ambii parintii a devenit realitate prin infiintarea la Caianu Mic a Grupului Scolar “ION CAIAN ROMANUL”.

In expunerea de motive prezentate Ministrului Invatamantului din acea vreme , domnul Marga , am invocat cresterea numarului de IMM-uri din Caianu Mic si zona ,axate pe tricotaje pe comert care impunea o deplasare in intreaga tara pentru vinderea de produse textile.Ca atare am cerut o clasa de servicii(contabilitate pentru IMM-uri) si o clasa la SAM care sa pregateasca mecanici auto si soferi pentru cei care “bateau” alaturi de ”vostinari” intreaga tara ,ba chiar imbinau cele doua meserii.In plus al treilea si al patrulea copil scolar din familie, ramanea acasa din cauza greutatilor financiare.

Am spus atunci domnului ministru :“Este un liceu pentru copiii oamenilor necajiti,la care daca nu li se va face liceu pe fiecare vale cu cheltuieli putine,cu naveta scurta,vor ramane acasa multi elevi buni de care tara are nevoie ”.

Domnul ministru mi-a raspuns: “Motivatia dumneavoastra este foarte buna,aduceti-mi dosarul sa-l semnez!”.

Astfel la 3 martie 1999 ia fiinta primul liceu post decembrist din mediul rural alaturi de Grupul Scolar Cetate si Scoala Profesionala Lechinta,dupa aceea numarul lor in judet si in tara se vor raspandi pe fiecare vale.

Data de 3 martie a fost pentru noi un “dar”,deoarece la 8 martie 1999 se implineau 370 de ani de la nasterea amfitrionului scolii,europeanul Ion Caian Romanul.

La ceas aniversar,grupul nostru scolar sarbatoreste 380 de ani de la nasterea marelui poliglot ION CAIAN ROMANUL ,ca o scoala bine consolidata care polarizeaza in jurul ei populatia scolara de liceu din comunele Caianu Mic,Spermezeu,Tarlisua,Uriu,Negrilesti si Reteag,populatie scolara care se ridica in acest an la 350 de elevi,coordonati de 35 cadre didactice si auxiliare.

Scoala este bine dotata,cu 3 retele de calculatoare,17 calculatoare in fiecare clasa legate la internet de mare viteza,3 table interactive deosebit de utile in procesul de invatamant.

Radioficarea scolii,paza electronica fac parte din peisajul obisnuit al scolii ,de parca ar fi aici de cand este scoala.

Dotarea cu mobilier si inzestrarea cabinetelor de fizica-chimie si biologie cu aparatura moderna deschid scolii perspectivele unui invatamant de calitate,axat pe practica,pe experiment.

Rezultatele la concursuri si olimpiade,la examenele de admitere in facultati in care majoritatea studentilor sunt bursieri,angajarea de mecanici auto la firmele Mercedes si Volkswagen da scolii siguranta si continuitate,calitate si renume in zona.

Implinirea a 10 ani de la infiintarea Grupului Scolar “ION CAIAN ROMANUL” este pentru noi slujitorii scolii ,pentru elevii scolii noastre un prilej de a sporii calitatea si de a declansa o suita de manifestari cultural-artistice,stiintifice si sportive pe care le vom comunica intr-un program dedicate implinirii a 380 de ani.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5