La cât timp se face verificarea și revizia bunurilor din casă?

Anumite reparații trebuie făcute periodic pentru a asigura bunăstarea locuinței și a păstra valoarea proprietății. De multe ori, verificările de rutină ale instalațiilor electrice, țevilor, centralei electrice, aerului condiționat, ș.a. sunt neglijate până în punctul în care costurile de reparare sunt substanțiale. De aceea, este important să nu evităm revizia bunurilor din casă.

Verificarea țevilor din casă se face adeseori cu ajutorul unui specialist, deoarece sensibilitatea lor necesită o atenție riguroasă și experiența unui profesionist. Totuși, anumite părți pot fi înlocuite și de către amatori dacă sunt respectați anumiți pași de siguranță.


Perioada de verificare a fiecărui bun din apartament

  • Țevile trebuie inspectate odată la doi ani pentru a evita eventuale accidente sau scurgeri de apă în locuință. Cele de gaze sunt prioritare și orice miros neplăcut trebuie sesizat către un specialist sau către administrația blocului. În schimb, cele de apă pot fi schimbate și de către o persoană neacreditată. Pentru acestea, problemele apar când țevile ruginesc datorită calcarului și apar scurgeri ce pot afecta pereții sau apartamentele învecinate. În acest caz, persoana capabilă trebuie să oprească apa de la sursă, iar după aceea poate înlocui țeava sau fitingurile defecte. Magazinele, precum Tevi-laminate.ro, oferă utilajele și serviciile necesare de consultanță în materie de aceste produse.
  • Experții recomandă ca centralele termice să fie inspectate odată la fiecare 12 luni pentru a asigura siguranța bunului. De fapt, revizuirea este o cerință legală ce trebuie îndeplinită de către proprietari. Pentru orice eroare apărută în timpul folosirii, trebuie sesizat compania responsabilă ce a instalat produsul. Cele mai comune probleme sunt presiunea și stingerea flăcării.
  • Multe persoane sunt reticenți în face o inspecție a aerului condiționat, dar acesta trebuie verificat chiar mai des decât celelalte bunuri menționate mai sus, mai exact de două ori pe an: o dată în toamnă și o dată în primăvară. Acest lucru este necesar pentru a asigura longevitatea lui prin întreținerea pieselor și menținerea lui la un nivel de funcționare optim. Odată verificat acesta este, în același timp, curățat de către firma responsabilă. Pasul acesta este foarte important deoarece pe durată celor șase luni se strâng multe particule de praf, bacterii și fungi ce pot afecta în timp  sănătatea plămânilor. Nu vă lăsați păcăliți dacă acesta dispune de funcția de autocurățare, tot este necesar să fie desfăcut și igienizat de către un profesionist.
  • Nu vă lăsați niciodată frigiderul să ajungă într-o stare dezastruoasă! Trebuie doar să respectați programul recomandat de curățare a frigiderului pentru a-l menține într-o stare bună și a păstra mirosul de prospețime. Faceți-vă un obicei din a îndepărta borcanele goale, recipientele pentru de mâncare, sticlele de ketchup și alte articole care tind să devină murdare la exterior. Acest lucru, la rândul său, vă ajută să vă mențineți frigiderul curat. De asemenea, ștergeți petele apărute în urma mâncării pentru a evita urmele lipicioase. Frigiderul poate fii inspectat, curățat și dezghețat de către proprietar odată la trei sau patru luni. Trebuie să vă asigurați întotdeauna că acesta îngheață la un nivel optim treptei de putere alese. În cazul în care acesta nu mai îngheață alimentele, trebuie schimbat freonul.

Asigurați-vă tot timpul că păstrați casa într-o stare bună prin verificarea periodică a bunurilor și aparatelor electronice. Chiar dacă alocați o suma de bani către un profesionist, nu uitați că aceasta inspecție va asigura evitarea unei eventuale pagube sau stricăciuni pe viitor. Aveți grijă de sănătatea casei ca de a voastră.


Sursă foto: unsplash.com 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5