La Bistriţa, sunt 44 de persoane în izolare la domiciliu. Autorităţile mizează pe conştiinţa lor!

           Primarul Bistriţei susţine că, la nivelul municipiului, sunt în izolare la domiciliu un număr de 44 de persoane. „Este imposibil de verificat, să spunem că la acest număr de 44 e OK, dar sunt localităţi cu o mie şi ceva de persoane. Aici, din punctul meu de vedere, e conştiinţa celor care sunt în cauză şi apoi să existe nişte sancţiuni pentru cei care nu respectă. Dacă-l întâlneşti pe stradă ce îi spui, du-te acasă! Lucrurile trebuie să se bazeze în astfel de situaţii foarte mult pe conştiinţă. Cred că municipiul Bistriţa şi cetăţenii din municipiu sunt la acel nivel de civilizaţie în care să conştientizăm, în pondere de 99%, că lucrurile sunt grave şi direcţia în care mergem se va agrava şi mai mult şi trebuie să ne dăm toată silinţa să prelungim această perioadă”, a declarat Ovidiu Creţu.

Potrivit acestuia, până când nu va exista un vaccin de imunizare, oamenii ar trebui să fie precauţi. „În urmă cu o săptămână, în Anglia, autorităţile centrale spuneau că aşteaptă autoimunizarea până şi-au dat seama că s-ar putea să le trebuiască 30 milioane de paturi de spital. Şi atunci au spus stop, e bine ca imunizarea să se facă în şapte ani. Asta este problema foarte gravă, ca sistemul de sănătate să nu facă faţă la numărul mare de îmbolnăviri locale. Protejându-ne, stând acasă, nu ne imunizăm, dar nu intrăm, în România, zece milioane de oameni în spital ca să fim trataţi. Vom intra mai pe rând şi poate că va apărea un vaccin. Chiar cred că ştiinţa secolului XXI în acest an va produce acest vaccin care va rezolva problema. Până când va exista în cantităţi suficiente să ne vaccinăm şase miliarde de oameni, nu va fi simplu şi atunci ar fi bine să ne ferim şi să prelungim această perioadă”, a explicat edilul municipiului.

          În context, primarul Creţu a menţionat că în condiţii excepţionale ar putea fi bugetate cheltuieli pentru asigurarea hranei persoanelor care nu vor avea această posibilitate. „Va exista o prioritizare, alta decât cea de acum a cheltuirii banilor. În această variantă suntem capabili să oferim mâncare la un număr important de cetăţeni. Nu avem bugetul să hrănim 80.000 de cetăţeni timp de trei luni, dar nu cred că va fi cazul, dar vor fi persoane în situaţii deosebite”, a mai spus primarul Creţu.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5