La Beclean, după 52 de ani,

Au răspuns prezent 18

Absolvenţii promoţiei 1964 a Liceului din Beclean s-au reîntâlnit în acel loc miraculos, de unde fiecare ne-am dres inima şi sufletul, un loc –şcoală a cărei imagine e ca un tablou frumos pe frunţile fiecăruia dintre noi. Se spune că oricât ne-am depărta de copilărie, şi la 70 de ani am făcut-o, te apropii de ea prin altceva, prin nostalgie, dor şi aduceri aminte. În fiecare an, în prima sâmbătă din iunie, la ora 10, în curtea unităţii de învăţământ pe care am absolvit-o, ne întâlnim noi, promoţia acelui an. A patra generaţie, prin cele două clase ce i-a avut ca diriginţi pe neuitaţii profesori Liviu Timaru şi Clement Creţu, plecaţi de la catedră în Împărăţia Cerului. Momentul de aducere aminte i-a readus în actualitate pe cei care ne-au fost dascăli, adevăraţi părinţi, călăuzitori şi formatori de destine. Ni i-am reamintit pe profesorii: Ştefan Vlăduţiu, ce îngâna mereu un cântec atunci interzis, pe Silviu Scripeţ, matematician şi fotbalist în acelaşi timp, pe Ioan Sasu - care ne vorbea aşa de frumos despre limba română, pe Isă Gheorghe, ce venea cu tava de minerale la ore, pe Dumitru Bucilă, un fizician plecat pe malul mării, pe Teodora Tohar, profesoara noastră de limbi străine. De asemenea, mai vârtnicii Cristina Grumeza, care vorbea fluent latina şi greaca veche şi pe domna Florica de geografie.
La apelul catalogului au răspuns prezent: Grigore Figan, Valentina Bindea, Amalia Olteanu, Vasile Cocoi, Lenuţa Zăgrean, Elvira Conţ, Floarea Măierean, Ana Cosma, Maria Giurgiu, Ana Cocean, Anisia Bucşa, Mircea Cupşa, Gheorghe Puşcaş, Ionel Săsărman, Ioan Chira, Lizica Cotuţiu, Ileana Balazs şi Traian Săsărman. Fiecare cu amintirile proprii. Despre familie, copii şi nepoţi, despre sănătate, despre întâmplările hazlii din anii liceului. Acum, la 70 de ani de viaţă, lumea liceului se vede altfel. Doar în amintiri au rămas aceleaşi, momente care nu se uită. I-am readus printre noi pe colegii ce nu mai sunt, care au plecat prea devreme. Organizatorul întâlnirii de la Beclean a fost şi de astă dată medicul şi profesorul Vasile Cocoi, un reputat specialist stomatolog care a alergat după fiecare să ne adune la Beclean. Câţi au ajuns la linia de sosire s-a văzut.
Întâlnindu-ne la Beclean, pe toţi ne-a călăuzit acea forţă tulburătoare ce ne-a stăpânit fiinţa, rămânând tineri la suflet şi la inimă. Următoarea întâlnire în acelaşi loc şi la aceeaşi oră în anul 2017.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5