Kelemen Hunor: Sunt convins că şi în 2012, dacă va fi cazul, vom ajunge la o înţelegere, fiind scopul nostru este de a intra în

Aşa cum în 2009, am reuşit să ajungem la o înţelegere cu europarlamentarul Tokes Laszlo, sunt convins că şi în 2012, dacă va fi cazul, vom ajunge la o înţelegere, fiind scopul nostru este de a intra în Parlament, este poate cea mai mare provocare în anul 2012 să fim prezenţi, atât la nivelul autorităţilor locale, cât şi în Parlamentul României, a declarat ministrul Culturii, Kelemen Hunor, la Bistriţa, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a reiterat ideea că UDMR rămâne fidel actualilor parteneri de guvernare, precizând că trebuie păstrate politicile de centru- dreapta în continuare.

,,Aşa cum în 2005, UDMR s-a dus într-o coaliţie de centru- dreapta, eu consider că trebuie să păstrăm politicile de centru dreapta, în continuare. Nu avem motive să ne gândim la o repoziţionare a noastră în perioada imediat următoare în relaţia cu celălalte formaţiuni politice sau civice maghiare din România”, a afirmat Kelemen Hunor.

În postura de candidat la preşedinţia UDMR, ministrul Culturii a vorbit şi despre politica Uniunii de după Congresul din 26-27 februarie 2011. Kelemen Hunor susţine coborârea pragului electoral la 3% la alegerile locale, dar şi alegerea primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene într-un singur tur de scrutin.

,,La nivelul autorităţilor locale, eu consider că trebuie să avem o atenţie deosebită unde comunitatea maghiară trăieşte într-un număr mai redus, de aceea noi am propus şi susţinem coborârea pragului electoral la 3% doar la alegerile locale, subliniez, nu vorbesc de alegerile parlamentare, prag electoral de 3% doar la alegerile locale.

Acest lucru nu l-am discutat încă în coaliţie, dar susţinem alegerea primarilor şi a preşedinţilor de Consiliu Judeţean, într-un singur tur, ca şi în cazul preşedintelui. Susţinem acest lucru alături de partenerii noştri de la UNPR şi PDL”, a menţionat ministrul Culturii.

Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, a fost prezent, sâmbătă, la Bistriţa, pentru a participa la Consiliul Delegaţilor Judeţeni UDMR Bistriţa-Năsăud, în perspectiva viitoarelor alegeri pentru preşedinţia UDMR.

Din cei 500 de delegaţi aşteptaţi la Congresul UDMR care se va desfăşura la sfârşitul lunii februarie la Oradea, 11 provin din filiala judeţeană Bistriţa-Năsăud, filială care şi-a declarat sprijinul pentru susţinerea candidaturii lui Kelen Hunor.

În cursa pentru preşedinţia UDMR s-au înscris trei membri ai formaţiunii. Actualul lider, Marko Bela, a anunţat că nu va candida şi că îl va susţine în campania internă pe actualul ministru al Culturii, Kelemen Hunor.

Daca nu vor apărea candidaturi-surpriză, lupta se va da între acesta şi consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter, al doilea în preferinţele membrilor.

Cel de-al treilea candidat, Olosz Gergely, este preşedintele grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5