Kelemen Hunor: Autonomia nu înseamnă secesiune şi la un moment dat se va realiza

Agerpres

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat sâmbătă, cu prilejul unei vizite efectuate în judeţul Covasna, că autonomia dorită de comunitatea maghiară nu înseamnă ''secesiune'' şi nu este îndreptată împotriva unităţii statului român adăugând că potrivit Constituţiei acest deziderat nu poate fi realizat, ''însă legea fundamentală poate fi modificată''.

''Constituţia poate fi amendată, va fi amendată. Autonomia nu este împotriva statului român şi nu este împotriva statului unitar (...) Autonomia nu înseamnă secesiune, autonomia este o doleanţă a comunităţii maghiare care la un moment dat se va realiza'', a spus Kelemen Hunor.

Referindu-se la vizita preşedintelui suspendat Traian Băsescu în judeţul Covasna, preşedintele UDMR a precizat că nu s-a întâlnit cu acesta şi a arătat că ar fi bine ca şi alţi politicieni să vină în zonă pentru a-i cunoaşte pe maghiari şi pentru a înţelege că aceştia nu sunt ''duşmanii României''.

Traian Băsescu a venit joi seară în staţiunea Covasna împreună cu soţia sa pentru a petrece câteva zile libere.

La invitaţia Consiliului Judeţean Covasna, Kelemen Hunor a participat sâmbătă la inaugurarea DJ 121 Târgu Secuiesc-Covasna, care a fost reabilitat din fonduri europene. AGERPRES

Comentarii

20/08/12 12:16
Vizitator

Kelemen Hunor are un mare merit ca ministru al culturii, singurul de origine maghiara. Dintre toti ministrii culturii de dupa 1989, (si nu au fost putini), in mandatul lui a reusit finalizarea lucrarilor si inaugurarea Bibliotecii Nationale din Bucuresti, obiectiv inceput si ridicat de Ceausescu pana in faza "la rosu". In cladirea Bibliotecii Nationale se afla si noul sediu al Ministerului Culturii.

22/08/12 13:28
erterhtrethrehrthrth

Domnule Hunor,
Aveti perfecta draptate. Autonomie, nu inseamna nici enclavizare si nici scindare. Probabil ca in viitorul apropiat, zonarea tarii pe criterii de "viabilitate administrativa"... este singura solutie de supravietuire a Romaniei.
Intr-adevar ca maghiarimea din Romania, nu sunt "dusmanii" romanilor ! Nici vorba de asa ceva ...
Problema este insa alta si anume faptul ca dvs nu vreti sa aveti decat numai o "zona exclusiv mahiara"... in care noi romanii... ori n-avem ce cauta, ori trebuie sa ne "facem unguri"... ! Dvs nu v-a placut propunerea domnului Basescu, de reorganizare teritoriala a tarii si i-ati "bagat pumnul in gura"... si fortati nota, sa va faca exact cum am aratat mai sus, adica o adevarata
" enclava"... in care romanii nu au ce cauta si unde anume, altundeva decat... exact in "sanul Romaniei"...!
De ce romanilor care locuiesc in zona Dvs le vine sa-si ia "lumea-n cap" domnule Honor ? De ce vor sa plece de acolo , de bine si de respectati ce sunt ? Care este problema ?
Intr-adevar, intre noi romanii si maghiarii din Romania, oficial, nu exista nici un fel de "frecusuri"... nici sociale si nici politice ci doar adminstrative ... probabil ca... Prin pretentiile Dvs, ati dori sa aveti o "Mica Ungarie"... exact in mijlocul Romaniei... !
Dar cu privire la excentrismul , extremismul , sovinismul si nationalismul premierului ungur ( pare-se ca asta era functia dumnealui actualmente un Ungaria...) , aratat in presa si la TV... cum ramane ? Daca Dvs nu-i agreati ideile si politica, de ce il admiteti in comunitatile de maghiari si de ce-l "bagati" atata in seama ? De fapt... Dvs cu cine sunteti "prieteni" cu adevarat, cu extremismul ungur, sau cu romanii din zona Dvs ? Cu cine "convietuiti" de fapt ?
Vedeti, domnule Hunor, astea-s problemele care ne framanta pe noi romanii, mai ales ca acuma in actualul "scandal" cu Referendumul care toamai s-a incheat... ati aratat cat de tare "iubiti " Dvs poporul roman, neprezentandu-va la vot... si ati aratat cat de tare il " iubiti"... doar pe domnul Basescu si pe cei din PDL... care v-a fac si v-au facut toate "jocurile " pana acuma si cine stie ce dracu v-a mai promis ca va "da" sau " va face"... !!!
Este adevarat ca nu-i prost cine mananca ci eventual doar ala care " da"... !!!
Asa sa fie oare, sau cum anume... mai exact ...? Faceti-ne sa pricepem ! Noi romanii suntem "mai inceti la minte"... oare... ???!!! "Dezbatati-ne"...!!!Lamuriti-ne !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5