În judeţ,

În judeţ, Stăm prost la capitolul protecţie, doar cinci şcoli fiind supravegheate video şi şase având alarmă

Inspectorul şcolar general, Mihai Mureşan, a informat ieri, la şedinţa convocată de Instituţia Prefectului, că în momentul de faţă în ceea ce priveşte modalităţile de asigurare a protecţiei şi pazei unităţilor de învăţământ avem116 şcoli cu personalitate juridică şi 189 şcoli structuri care sunt împrejmuite, 40 de unităţi cu personalitate juridică şi doar trei şcoli structuri care au asigurare şi cu paznici.

În ceea ce priveşte supravegherea video, doar cinci unităţi şcolare din judeţ au, deocamdată, instalate camere video. 132 de şcoli cu personalitate juridică şi 284 de unităţi şcolare structuri sunt supravegheate în timpul cursurilor doar de profesorii şi elevii de serviciu.

La capitolul alarme stăm la fel de prost, doar şase unităţi şcolare din judeţ, dintre care doar două cu personalitate juridică, având implementat un sistem de alarmă. Comisarul Liviu Olariu, adjunctul şeful IPJ BN, spune că autorităţile locale şi Consiliul Judeţean ar trebui să includă în bugetul pe 2009 şi fonduri pentru paza unităţilor şcolare, dar nu prin angajarea de oameni, ci prin implementarea structurilor video.

De asemenea, dacă vor exista agresiuni sau violenţe în şcoli să fie sunat în primul rând la numărul 112. Pentru bunul mers al lucrurilor, poliţiştii de proximitate şi agenţii de poliţie din mediul rural şi cel urban fiind la datorie ori de câte ori vor fi solicitaţi. În sprijinul protecţiei elevilor au fost înfiinţate şi 50 de patrule şcolare pe raza întregului judeţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5