Josenii Bârgăului: Proiecte derulate în valoare de peste 5 milioane de euro

Ales primar în vara anului 2016 pe lista PSD, omul de afaceri Nicoale Vrâncean este, mai degrabă, un om al faptelor, decât al vorbelor de clacă. Vorbeşte puţin, deoarece, tot el spune, vorba lungă e sărăcia bârgăuanului. „Putem vorbi atunci când faptele noatre se materializează, se văd, sunt palpabile, iar oameniii pot beneficia de ele. Nu suntem o comună săracă, oamenii sunt harnici, muncesc foarte mult, şi, vreau să fiţi sigur că asta fac şi eu”, ne spune primarul Vrâncean.

Dezvoltare echitabilă pentru toate satele

Este unul din obiectivele pricipale asumate de Nicolae Vrâncean: „ Strategia de dezvoltare şi modernizare a comunei Josenii Bârgăului am scris-o încă în timpul campaniei electorale din vara lui 2016 şi am cuprins în ea toate satele, Mijloceni, Rus cât și centrul UAT-ului, Joseni, asta pentr ca fiecare locuitor al comunei noastre să se bucure de aceste proiecte!”. Vrâncean a mai precizat că au fost asfaltate deja un număr de trei ulițe (n.red- străzi interne în comună): ” E vorba de Sub Coastă, ulița Cotenilor, deja asflatate, acum concentrându-ne eforturile pe reabilitarea șanșurilor și podețelor”. Potrivit celor spuse de Nicolae Vrâncean, una din marile realizări din acest nici jumătate de mandat, este cadastru general pe 110 hectare, teren aflat în vecinătatea comunei Livezile. De acest cadastru beneficiază un număr de peste 280 de cetățeni. Reamintim faptul că în luna septembrie nu mai puţin de 293 de imobile au fost  înscrise în Cartea Funciară în comuna Josenii Bârgăului prin Programul Național de Carte Funciară și Cadastru.

„Comuna Josenii Bârgăului și comuna Miceştii de Câmpie sunt primele comune în care s-au finalizat lucrările de cadastru prin intermediul PNCCF contractate în 2016. A fost un proiect foarte important și greu de îndeplinit, dar prin concursul mai multor factori -  primărie, proprietari și firmă de cadastru -  a ajuns la final cu succes. Felicitări domnului primar Nicolae Vrîncean și echipei sale de la Primăria Josenii Bârgăului, expertului topograf Ovidiu Bruj și Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bistrița-Năsăud”, a spus atunci preşedintele Consiliului Judeţean Radu Moldovan..

Iluminat public

Este o altă bilă albă pentru primarul Nicolae Vrâncean, acesta reușind să implementeze un nou sistem de iluminat public între Rus și Mjlocenii Bârgăului, fiind vorba de 130 de lămpi moderne, de 78 de wati fiecare lampă: ” Noul sistem de iluminat public ne-a permis, grație economiilor făcute să ne permitem asigurarea iluminatului nocturn, ceea ce înainte era abosolut imposibil, dată fiind factura mult prea mare pe care trebuia să o plătim celor de la Electrica”.

Realizare canalizării și a alimentării cu apă curentă prin intermediul Master-planului de apă și canalizare 2014-2020. Finalizarea programului de asfaltare al tuturor străzilor comunale (circa 10 km), construcția unui pod peste râul  Bistrița (de la ulița Marcului la capătul uliței Bisericii), modernizarea căminului cultural și a pieței din Mijlocenii Bârgăului, realizarea alimentării cu apă și a unei grădinițe moderne în localitatea Strâmba: ” Și nu în ultimul rând, îmi doresc ca potențialul turistic local să fie valorificat la maxim, motiv pentru care voi susține dezvoltarea master-planului de turism de pe Valea Bârgăului. Aici, nu trebuie să uităm că prin Măsura 3.1.3. al fostului Program de Dezvoltare Rurală, a fost realizat Centrul de Informare Turistică, un proiect în valoare de 200.000 euro”.  

Un alt  proiect este cel prin Măsura 125 B, în valoare de aproximativ 1,5 milioane euro,  prin care au fost modernizaţi peste 18 km de drum forestier. Pe partea stângă a lacului Colibiţa, pe un tronson de 2 km a fost realizat un tratament dublu bituminos, inclusiv amplasarea de parapeţi, în rest fiind executat un pietriş cu înnoroire, de la Miţa spre Tăul Zânelor. Tot prin fonduri europene au fost făcute şi dotările pentru Căminul Cultural din Joseni, fiind vorba  300 de scaune şi costumaţie pentru 12 perechi de dansatori, un proiect de 25.000 euro, finanţat  prin GAL „Bârgău Călimani.

Josenii Bîrgăului a rămas fără viceprimar : Tudorel Ciotmonda a ieşit la pensie

Primarul comunei Josenii Bîrgăului, Nicolae Vrâncean ne-a confirmat  faptul că Tudorel Ciotmonda, fost primar timp de cinci mandate  şi de ceva timp viceprimar al comunei a ieşit la pensie. Vrâncean spune că, deocamdată, va lucra singur cel puţin până în primăvara anului viitor.

Edilul ales în 2016 pe lista PSD ne-a precizat că în Josenii Bârgăului au fost sau sunt în curs de implementare proiecte în valoare de peste 5 milioane de euro.

 

 

 

 

Comentarii

05/11/17 16:57
Elena

Un mare om care duce aceasta comuna la standarde europene.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5