Jandarmii montani Piatra Fântânele: Trei trasee turistice din Munţii Călimani şi Bîrgăului sunt blocate

Jandarmii Postului Montan Piatra Fântânele informează turiştii pasionaţi de ieşirile în natură să evite pe cât posibil, în această perioadă, traseele Piatra Fântânele - Poiana de sub Măgură - Colibiţa, - Piatra Fântânele - Şendroaia Mică - Dealu Orb şi Piatra Fântânele - Buba - Terha - Colibiţa (Bistricior). 

"Accesul este îngreunat din cauza arborilor doborâţi pe aceste trasee cu ocazia evenimentelor meteo din ultima perioadă de timp.  Momentan se lucrează la eliberarea traseelor menţionate dar este o activitate de durată iar pentru a evita producerea unor evenimente neplăcute vă recomandăm să vă interesaţi asupra accesibilităţii, înainte de a porni spre zonele respective. De asemenea, turiştii trebuie să respecte şi regulile de bază atunci când se află în natură: să nu aprindă focul în zone neamenajate sau în imediata apropiere a pădurii, să respecte regulile privitoare la traseele montane, să nu se abată de la acestea şi să nu lase în urma lor resturi menajere care pot dăuna mediului înconjurător", transmite Inspectoratul de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

Pentru orice problemă pe care o întâmpină în spaţiul montan, turiştii pot apela cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani în orice împrejurare care le poate pune în pericol integritatea fizică şi nu numai, sunând la 112.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5