Jandarmii, în mijlocul copiilor și elevilor aflați în taberele din județ!

Este perioada vacanței, taberele sunt în plină desfășurare, iar jandarmii sunt alături de copii și tineri cu sfaturi pentru siguranța lor. În fiecare săptămână, atât la Centrul de Tineret Ion Bunea, precum și la Centrul de Agrement din Sângeorz-Băi, (la programul ARC destinat copiilor românilor stabiliți în afara țării), sunt organizate ateliere cu caracter preventiv/educativ la care participă alături de jandarmi, pompieri, polițiști și reprezentanți ai Antidrog Bistrița-Năsăud. Pe lângă activitățile cu caracter preventiv jandarmii montani din Rodna însoțesc grupurile de elevi în diferite excursii în zona montană. Totodată, copiilor și tinerilor le sunt prezentate și aspecte privind atribuţiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifică jandarmeriei montane, zona de responsabilitate ce revine Postului de Jandarmi Montan Rodna, reguli de conduită în mediul montan şi protejarea mediului înconjurător, cum se realizează anunțarea echipelor de salvare în caz de nevoie, precum și dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan.
La activități participă Ara și Sașa – ajutoarele de nădejde ale jandarmilor în misiuni care de cele mai multe ori acaparează auditoriul prin executarea impecabilă a exercițiilor de disciplină alături de conductorii lor.
Activitățile din cadrul campaniei “Vacanță în siguranță” vor fi organizate pe toată perioada vacanței pentru copii și tinerii prezenți în taberele organizate în județ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5