Jandarmii, în mijlocul cetăţenilor pentru asigurarea măsurilor de ordine publică

Comunicat de presă IJJ BN

Jandarmii se vor afla în mijlocul cetăţenilor prin asigurarea măsurilor de ordine publică la manifestările religioase, cultural-artistice, comemorative sau sportive care vor fi organizate în următoarea perioadă. Totodată, efective de Jandarmerie vor fi prezente în zonele aglomerate, piețe și centre comerciale, gări și stații de transport în comun din zona de competență, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
În această perioadă vor fi constituite subunităţi de intervenţie care să fie în măsură să intervină pentru soluţionarea unor situaţii deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor.
Jandarmii montani din Rodna, Piatra Fântânele și Colibița vor fi prezenți și în zonele de agrement și pe traseele turistice adiacente, unde vor acționa pentru informarea și îndrumarea turistilor, dar și pentru sprijinul acestora în cazul producerii unor incidente nedorite.
Având în vedere faptul că unele persoane vor dori să îşi petreacă acest sfârșit de săptămână în aer liber, jandarmii recomandă tuturor cetăţenilor să respecte prevederile Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfasurarea activităţilor de picnic, care reglementează aceste activităţi desfãşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic.

Recomandări:
Puteți desfășura activități de picnic doar în zonele special amenajate în acest sens, care aparțin domeniului public ori privat.
Totodată, aveți obligația de a nu distruge, modifica ori degrada panourile informative, marcajele, indicatoarele sau orice alte amenajări aflate în perimetrul acestor zone.
De asemenea, deşeurile trebuie aruncate doar în locurile special amenajate.
Respectați regulile de bază atunci când vă aflați în natură: nu aprindeți focul în zone neamenajate sau în imediata apropiere a pădurii şi nu lăsați în urmă resturi menajere care dăunează mediului înconjurător.
Dacă sunteți martori ai unor situaţii deosebite cum ar fi apariţia unor animale sălbatice, nu interveniți, nu le hrăniți şi nu vă apropiați de acestea pentru a le filma sau fotografia.
De asemenea pentru orice problemă pe care o întâmpinați în spaţiul montan puteți apela cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani în orice împrejurare care vă poate pune în pericol integritatea fizică şi nu numai sau apelați Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5