Jandarmii, în mijlocul cetăţenilor pe toată perioada sărbătorilor. Amenzi şi bunuri confiscate

Pe perioada sărbatorilor de iarnă,  pe linia asigurării ordinii şi siguranţei publice nu au fost constatate probleme deosebite, anunţă Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

         „Jandarmii s-au aflat în mijlocul cetăţenilor pe perioada sărbătorilor, atât în municipiu cât şi în judeţ şi zona montană. Pe linia asigurării ordinii publice la manifestările cu public numeros organizate cu ocazia revelionului nu au fost constatate probleme deosebite, cetăţenii dând dovadă încă o dată că ştiu să se distreze în mod civilizat. În zona montană, jandarmii montani din Rodna şi din Piatra Fântânele s-au aflat în cele mai importante zone de agrement unde au fost prezenţi turiştii pentru a petrece sărbătorile de iarnă. Nu au existat probleme deosebite care să pună în pericol integritatea persoanelor aflate la munte în această perioadă”, menţionează mr. Georgeta Caşvan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei bistriţene.

         Potrivit sursei citate, în perioada de referinţă au fost aplicate 53 de sancţiuni în valoare de 8.300 lei şi 23 de avertismente scrise. Valoarea bunurilor confiscate se ridică la 13.383,125 lei. Principalele abateri sancţionate de jandarmi în perioada de referinţă au fost cerşetoria, refuzul declinării identităţii în faţa agentului constatator, lipsa supravegherii minorilor de către adulţi, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, consum de băuturi alcoolice în spaţiul public neamenajat, tulburarea liniştii publice, săvârşirea de fapte şi gesturi obscene, atragerea de persoane de sex opus în vederea întreţinerii de raporturi sexuale cu scopul obţinerii de foloase materiale şi apelarea către 112 fără motiv bine întemeiat.

         Totodată în perioada sărbătorilor au fost constatate în mod independent şi un număr de 7 infracţiuni (deţinere şi comercializare de materiale pirotehnice fără drept scoaterea din doemniul forestier a unor resturi de exploatare forestieră şi sustragere brazi de Crăciun)   .

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5