Jandarmii bistrițeni în mijlocul cetăţenilor și la sfârșit de săptămână! Ce manifestări sunt în județ!

Jandarmii bistrițeni în mijlocul cetăţenilor și la sfârșit de săptămână

Pentru siguranța tuturor participanților, jandarmii bistrițeni vor asigura măsurile de ordine publică la toate manifestările cultural-artistice sau sportive organizate la acest sfârșit de săptămână în spațiul public și care presupun adunarea unui public numeros, astfel:
- vineri: în municipiul Bistrița la Festivalul de Arte Vechi care a debutat joi, 23 iunie 2022, în municipiul Bistrița;
- în localitatea Maieru la manifestările cultural-artistice Sânzâiene Măierene;
- La Salva la întâlnirea tuturor absolvenților școlii din localitate și la Mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul” unde va fi sărbătorit hramul lăcașului de cult;
- sâmbătă: în municipiul Bistrița la Festivalul de Arte Vechi;
- la Bistrița la Complexul Muzeal Județean la manifestările cultural-artistice dedicate sărbătorii Sânzâienelor;
- în localitatea Poiana Ilvei la Sărbătoarea Sânzâienelor Off Road;
- în localitatea Herina la Festivalul Sânzâienelor de pe Hagău;
- duminică: în municipiul Bistrița la Festivalul de Arte Vechi și la manifestările dedicate Zilei Drapelului;
- în localitatea Teaca la sărbătoarea comunei.
La Bistrița vor fi prezenți în sprijin și jandarmii din cadrul Grupării Mobile Regele Ferdinand I din Târgu-Mureș.
În această perioadă vor fi constituite și subunităţi de intervenţie care să intervină pentru soluţionarea unor situaţii deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor sau a celor semnalate de către cetățeni.
Jandarmii montani din Rodna, Piatra-Fântânele și Colibița vor fi prezenți în zonele de agrement și pe traseele turistice adiacente, unde vor acționa pentru informarea și îndrumarea turiștilor, dar și pentru sprijinul acestora în cazul producerii unor incidente nedorite.
Odată cu dechiderea sezonului estival, jandarmii din cadrul Plutonului Beclean vor acționa alături de polițiști și în zona de agrement Băile Figa.

Informații suplimentare

Jandarmii montani vă recomandă ca în cazul apariţiei unor animale sălbatice în zona în care vă aflați, nu interveniți, nu le hrăniți şi nu vă apropiați de acestea pentru a le filma sau fotografia.
Dacă alegeți să petreceți acest sfârșit de săptămână în aer liber, vă recomandăm să respectați prevederile Legii nr. 54 din 2012, privind desfasurarea activităţilor de picnic, cu scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului. Vă reamintim faptul că puteți desfășura activități de picnic doar în zonele special amenajate în acest sens, care aparțin domeniului public ori privat. Nu lăsați în urmă resturi menajere care dăunează mediului înconjurător, acestea trebuie aruncate doar în locurile special amenajate.
Totodată, aveți obligația de a nu distruge, modifica ori degrada panourile informative, marcajele, indicatoarele sau orice alte amenajări aflate în perimetrul acestor zone.

Apelați, la nevoie la ajutorul oferit de către jandarmi în orice împrejurare care vă poate pune în pericol integritatea fizică şi nu numai, sau apelați Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5