Jandarmii bistrițeni, instruiți în domeniul acordării primului ajutor!

Comunicat de presă

Jandarmii bistrițeni desfășoară în aceste zile activități de pregătire continuă în domeniul acordării primului ajutor!
Un cadru bine pregătit poate acționa în sprijinul aproapelui cu o mai mare siguranță și cu încredere în forțele proprii, cu atât mai mult cu cât vorbim despre asistența medicală de urgență.
Având în vedere importanța acordată pregătirii continue la toate nivelurile, jandarmii bistrițeni desfășoară în această perioadă un curs specific privind acordarea primului ajutor de bază.
Jandarmii sunt instruiți de către cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud, în serii a câte maxim 16 persoane, timp de două zile pe serie, activitățile fiind conduse de către un asistent medical principal (coordonator SMURD), împreună cu un paramedic. La aceste cursuri participă cadre operative încadrate la ordine publică, pază, precum și jandarmerie montană. La finalul cursului colegii noștri susțin o testare, după care primesc o adeverință care atestă parcurgerea acestuia.
În diferite situații operative, în calitate de respondenți la evenimente în urma cărora au rezultat vătămări corporale, până la sosirea personalului specializat în acordarea asistenței medicale de urgență, jandarmii pot contribui astfel la savarea de vieți omenești, prin acordarea primului ajutor de bază victimelor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5